Kluci mi za rekord pogratulovali. Moc si toho vážím, povídá Tomáš Harkabus

24.03.2024 / Tomáš Lysý

Ve dvou zápasech semifinále vyšel střelecky naprázdno, ale byl to pouze klid před bouří. Ve třetím utkání semifinálové série se Tomáš Harkabus znovu probudil, vstřelil gól na 1:1 a 2:1 a stal se rekordmanem v počtu branek vstřelených během play off Chance ligy. „Neřekl bych, že se tohle téma řešilo v kabině každý den. Kluci mi překonání rekordu přáli, aspoň v to doufám. Po zápasu mi všichni pogratulovali, bylo to pěkné a moc si toho vážím,“ usmívá se jihlavský útočník, který se 13 brankami překonal dosavadní rekordní počin dvanáctigólového Jaroslava Roubíka.

Hned po několika sekundách první třetiny padl úvodní gól, hosté se prosadili velmi šťastným odrazem od mantinelu, kdy puk proskotačil až mezi betony Adama Berana. Dukla ovšem dokázala reagovat více než dobře a za chvíli vedla. Po vyrovnání Valachů na 2:2 byli Jihlavští lepším týmem. „Vsetín měl trošku lepší vstup do zápasu než my. Postupně se to vyrovnávalo a od půlky zápasu jsme byli lepším týmem. Měli jsme více šancí, více ze hry. Jen škoda, že jsme neodskočili. Paradoxně oni nám dali gól na 2:3 a my jsme museli dohánět. Po gólu na 3:3 jsme byli na koni, bohužel rozhodlo jedno vyloučení a jejich přesilovka,“ hodnotí Tomáš Harkabus celý zápas.

Jeho trefa na 1:1 po přihrávce Tomáše Čachotského byla dvanáctou v play off a srovnal tak rekord Jaroslava Roubíka. Krátce poté rekordní zápis ústecké legendy překonal, když zakončil spolupráci Tomáše Havránka a Marcela Štefančíka. „V přesilovce jsem se snažil odpoutat od bránícího hráče, který se mnou pořád jezdil. Trošku jsem mu cuknul do prostředka a sjel jsem si dolu. Čagy mi to parádně dal a já jsem se snažil trefit na první tyč. Při druhém gólu Havran parádně sklepl přihrávku do středního pásma na Marcela, který mi dal přihrávku do prázdné brány a už to bylo jednodušší,“ popisuje své dvě trefy.

Při dalších přesilovkách měl Tomáš Harkabus těžší roli, neboť s ním stále jezdil Ondřej Machala. Po dlouhé době byla v Chance lize vidět osobní obrana… „Stál u mne celou dobu a šel na mne v každé přesilovce, ale dokázali jsme na to zareagovat. Sehráli jsme přesilovku dvakrát nebo třikrát dobře, ale bohužel tam nic nepadlo. Uvidíme zítra,“ těší se na další zápas parádní série, ve kterém Dukla nedává favoritovi ze Vsetína vůbec nic zadarmo. A výkony Jihlavy oceňují i fanoušci, kteří vůbec podruhé v Pelhřimově při jihlavských zápasech vyprodali tamní stadion. „Atmosféra byla super. Musíme poděkovat všem divákům, kteří vytvořili nádhernou kulisu, ve které se lépe hraje. Člověka to hned vtáhne do hry. Věřím, že přijdou ve stejném počtu i na čtvrtý zápas a budou nás nadále podporovat. Také jsem měl pár žádostí o vstupenky, ale nemohl jsem vyhovět každému,“ povídá na závěr rozhovoru dlouholetý útočník Dukly.

Tomáš Harkabus po třetím semifinále proti Vsetínu

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih 3. semifinále: HC Dukla Jihlava – VHK ROBE Vsetín 3:4

Autor videa: HokejkaTV