Nic nevzdáváme, budeme bojovat dál, říkal po čtvrtém semifinále Richard Cachnín

25.03.2024 / Daniel Lhotský

Dukla ve čtvrtém semifinálovém zápase proti Vsetínu sahala po vyrovnání série. Především v první třetině se dostala do několika velkých šancí, z nich ale dokázala vybojovat pouze vyrovnání na 1:1. Podobně jako v sobotním zápase i v tom nedělním Dukla ztratila utkání až v poslední desetiminutovce a v sérii už si nemůže dovolit prohrát, pokud chce ještě pomýšlet na účast ve finále. „Je to škoda, i na psychiku je to těžké. My jsme dobití, ale nic nevzdáváme. Budeme bojovat dál, abychom sérii srovnali a otočili ji,“ říkal po konci zápasu jediný střelec Dukly Richard Cachnín.

Cachnína po konci utkání mrzel především nezvládnutý konec utkání. „Je to furt to samé. Hrajeme výborně na obě strany, předvádíme krásný hokej, ale nezvládáme konce. Buďto tam uděláme zbytečný faul, nebo to jinak pokazíme,“ ohlížel se za dosavadním průběhem série.

„Pokaždé jsme dostali gól po našich chybách, když jsme měli puk na hokejce. Je to obrovská škoda, protože si myslím, že jsme v dnešním zápase byli lepší. Zasloužili jsme si vyhrát, ale bohužel prohráváme 1:3.“ pokračoval v hodnocení nedělního utkání.

Nejen špatný závěr, ale také nízká produktivita stála Duklu v nedělním utkání výhru. „Hrajeme výborně, ale málo se dostáváme před Makse. Nebereme mu oči, on je výborný gólman. My musíme dávat víc gólů, pokud chceme vyhrávat. Na jeden gól se takový zápas vyhrát nedá. Budeme bojovat a pokusíme se dát víc gólů, než oni, věří Cachnín ve zlepšení produktivity.

Právě mladý útočník Dukly se jako jediný v červenožlutém dresu během čtvrtého zápasu gólově prosadil. Opět to bylo z přesilové hry, ve kterých si Dukla stále drží solidní produktivitu. „Šik mě krásně našel před brankou. Nějak to vyplynulo ze hry, já jsem tam odskočil a puk šel v podstatě do prázdné brány, já tam jen nastavil hokejku,“ popisoval celou situaci.

Dukla se tak dostala do nepříjemné situace, kdy si už nemůže dovolit prohrát, jinak pro ni sezona končí. Podle Cachnína je však v silách týmu, aby dokázal ještě řádně potrápit Vsetín. „Jedeme tam vyhrát, dostat tu sérii zpátky, tady pak taky vyhrát a v sedmém zápase vyhrát znovu. Už není kam uhnout,“ dodal odhodlaně.

Richard Cachnín hodnotí čtvrté semifinále

Autor: Tomáš Lysý

Tisková konference po čtvrtém semifinále Dukla - Vsetín

Autor: Tomáš Lysý

Sestřih 4. semifinále: Dukla - Vsetín 1:3

Autor: Hokejka.TV