Starší přípravka brala na silně obsazeném domácím turnaji bronz

09.04.2024 / Daniel Lhotský

Malý zimáček v Jihlavě hostil během prvního dubnového víkendu silně obsazený Turnaj o pohár primátora statutárního města Jihlavy. Dukla se v silné konkurenci Sparty, Letňan, Znojma, Prostějova a Vítkovic neztratila, kromě vítězné Sparty každého soupeře alespoň jednou porazila, proti Vítkovicím brala remízu a na domácím turnaji brala konečné třetí místo. Turnaj suverénně vyhrála Sparta Praha, která vyhrála všechny zápasy. Pak to bylo podstatně vyrovnanější, vesměs byly všechny zápasy vyrovnané,“ zhodnotil průběh turnaje vedoucí týmu přípravky 2014 Josef Eder.

Dukla kromě týmového ocenění za třetí místo brala také jedno individuální. Nejlepším brankářem turnaje byl vyhlášen Matyáš Kalina. Cenu pro nejlepšího obránce získal David Marek z vítězné Sparty Praha, cenu pro nejlepšího útočníka pak bral Tomáš Martinák z týmu SK Prostějov 1913.

Starší přípravka, tedy hráči ročníku 2014, v této sezoně celkem odehrála 83 zápasu, 55 z nich odehrála ve formátu minihokeje, zbývajících 28 už na celé hřiště. Domácí turnaj pro ně byl poslední v kategorii přípravek, od další sezony budou již nastupovat v kategorii mladších žáků, kteří již hrají soutěž klasickým ligovým formátem proti soupeřům z Kraje Vysočina i z celé Moravy.

Celkové pořadí

1. HC Sparta Praha
2. HC Letci Letňany
3. HC Dukla Jihlava
4. SK Prostějov 1913
HC Vítkovice Ridera
HC LERAM Orli Znojmo

Vítěz turnaje HC Sparta Praha.

Třetí místo brala domácí Dukla Jihlava.

Výsledky Turnaje o pohár primátora Jihlavy.

Cenu pro nejlepšího brankáře turnaje bral gólman Dukly Matyáš Kalina

Vyhlášení výsledků turnaje.

Foto: Josef Eder