Hráči ročníku 2011 a ml. vyhráli anketu Sportovce Jihlavska

11.04.2024 / Jaroslav Wollmann

Ve čtvrtek 4. 4. 2024 se uskutečnil v DKO Jihlava slavnostní galavečer vyhlašování sportovce Jihlavska za rok 2023. V kategorii "Kolektiv do 15 let" se do finálové trojice probojovali hráči ročníku 2011 a ml., kteří v sezoně 2022/2023 vyhráli svoji základní skupinu Žákovské ligy a následně na Mistrovství ČR dokráčeli pro titul republikového šampiona v kategorii Mladších žáků "U12". Svěřenci trenéra Tomáše Dzurika v tvrdé konkurenci byli odbornou porotou vyhlášeni jako vítězové této kategorie a mohli si tak před zraky stovek diváků na vyprodaném galavečeru převzít cenu pro vítěze a rozdat několik rozhovorů.


Sportovec Jihlavska 2023


Horní řada: vedoucí Přemysl Duben, Samuel Fink, Filip Štefl, Adam Rásocha, Stanislav Horký, Štěpán Duben, Eliáš Matějka, Jakub Pešl, asistent trenéra Daniel Zápotočný.
Dolní řada: Mikuláš Kliment, Jan Mareš, Patrik Fink, Martin Kunc, Maxim Zápotočný, Šimon Lukáš, Tobiáš Kalců, Veronika Koldová, Filip Špejtek, hlavní trenér Tomáš Dzurik.

VŠEM HRÁČŮM A TRENÉRŮM GRATULUJEME A DĚKUJEME ZA SKVĚLOU REPREZENTACI KLUBU a věříme, že zde opět roste spousty nadějí jihlavského i českého hokeje!

Naposledy se tuto anketu podařilo mládežníkům z Dukly vyhrát předloni, kdy pod taktovkou taktéž trenéra Tomáše Dzurika naši děváťáci "U15", hráči ročníku 2005 a ml., vyhlíželi na jaře roku 2020 finálové boje o Mistra ČR, kde jim možnost získat titul sebral dva týdny před vyvrcholením příchod covid-19, přičemž taktéž ovládli kategorii Sportovec Jihlavska - kolektiv do 15 let!

Dnes již z těchto borců dělá spousta Dukle Jihlava skvělé jméno po celém světě, kdy mládežnický reprezentant Vojtěch Port byl draftován do NHL týmem Anaheim Ducks a nyní nastupuje v kanadské juniorce v týmu Moose Jaw Warriors (WHL), Martin Matějíček taktéž pravidelně reprezentuje ČR a válčí v Kanadské OHL za tým Peterborough Petes. Tomáš Vandas taktéž nastupuje za reprezentaci ČR a předvádí skvělé výkony za juniorku Dukly či několik dalších jmen se rozhodlo spojit své další hokejové kroky s jinými kluby jako kupříkladu další reprezentat Andrej Fábry, který nastupuje za Spartu Praha a hráči jako Adam Ošmera (Oceláře Třinec), Jindřich Habermann (Kometa Brno) či Matěj Vojáček (Mladá Boleslav) taktéž nakukují nepravidelně do mládežnických reprezentací - všichni tito hráči se také můžou pyšnit vítězstvím v anketě Sportovec Jihlavska, stejně tak jako naděje z letošního vítězného týmu!


Trenér Tomáš Dzurik


Horní řada: Bakus, Jeletz, Jungwirth, Vandas, Habermann, Chlubna.
Prostřední řada: Novák, Peš, Ošmera, Port, Topol, Matějíček, Doskočil, Coufal, Loffler, vedoucí Bakus.
Dolní řada: Sigmund, hlavní trenér Dzurik, Fábry, asistent trenéra Pykal, Černý.


Ocenění Sportovec Jihlavska rok 2021