Rozvoj hokeje v Brazílii pokračuje, národní tým odehraje turnaj v Bratislavě

23.04.2024 / Daniel Lhotský

Rozvoj ledního hokeje v Brazílii pokračuje dle plánu a Dukla pokračuje v pomoci rozvoje hokeje v zemi. „Viděl jsem už plány prvního klasického stadionu. Je hezký. V současnosti probíhá rozvojoví kemp v Bratislavě, kterého se zúčastní „hokejové rozvojové“ státy jako Brazílie, konkrétně ještě Argentina, Kolumbie, Portugalsko, Řecko a Irsko. Z fotek, co mám k dispozici, je vidět, jak si Brazílie váží spolupráce s Duklou Jihlava, kemp absolvují v dresech Dukly Jihlava,“ popsal ambasador rozvoje Brazilského hokeje a jednatel klubu Bedřich Ščerban.

„V Bratislavě proběhne Development Cup v ledním hokeji, kde se poprvé představí i Brazílie v návaznosti na trenérskou, metodickou a materiální podporu z CR. Pro mnohé bylo překvapením, že Brazilci trénovali na první zapas proti Irsku v dresech Dukly Jihlava. V další části turnaje je čekají reprezentační celky Kolumbie, Argentiny, Portugalska a Řecka,“ přidal svůj komentář generální konzul České republiky v Sao Paulu Miloš Sklenka.

Tréninky před zápasy Development Cupu absolvuje všechny tréninky v dresech darovaných od Dukly. Foto: Instagram/Ice Brasil

Spolupráce Českého a Brazilského hokeje oficiálně začala podpisem memoranda během loňského září, kdy delegace vedená jednatelem Dukly Bedřichem Ščerbanem zavítala přímo do Brazílie a společně s sebou přivezla i základní hokejovou výbavu. Od té doby kromě materiální pomoci pravidelně Češi pomáhají Brazílii i trenérsky, v únoru zavítal do Brazílie mladý trenér Kryštof Kovářík, který zde pracoval především s místními trenéry.