Dukla se loučí s Filipem Maláčem, Adamem Dvořákem a Šimonem Jelínkem

24.04.2024 / Tomáš Lysý

Kádr Jihlavy se zúžil o tři hráče. Jihlavské barvy již nebude nadále hájit odchovanec a brankář Filip Maláč, obránce s téměř stovkou startů Adam Dvořák a útočník Šimon Jelínek, jenž do Dukly přišel loni před sezonou, v 64 zápasech nastřílel 19 branek a nyní končí po vzájemné dohodě s klubem. Všem třem hráčům děkujeme za odvedené služby pro klub a přejeme hodně štěstí v další kariéře i v osobním životě.

Filip Maláč

Odchovanec jihlavského hokeje si postupně prošel všemi kategoriemi v klubu a postupem času nakoukl i mezi seniory. Vůbec první zápas za dospělou Duklu odchytal v mistrovské sezoně 2021/2022 ve 46. kole proti Havířovu, kdy pomohl k výhře 3:2 na nájezdy. Loni nastoupil k dalším čtyřem zápasům a stal se hlavní postavou týmu juniorů, kterým pomohl k nejlepšímu umístění v historii (4. místo). V právě skončené sezoně odchytal za A-tým 18 utkání, k dalším 12 zápasům nastoupil za Havlíčkův Brod a jednou oblékl dres Velkého Meziříčí. V Jihlavě nastoupil celkem do 23 utkání.

Adam Dvořák

Odchovanec havlíčkobrodského hokeje přišel do Dukly před sezonou 2019/2020 a hned se zařadil mezi lídry juniorského kádru, ve kterém nasbíral 15 bodů (4+11) ve 37 zápasech. Také si zahrál v A-týmu ve dvou zápasech základní části a ve dvou utkáních předkola v Porubě, bohužel poté vystavil stopku dalšímu průběhu play off a celé sezony covid. Zřejmě nejpovedenější sezonu zažil Adam Dvořák během prvního roku působení v pelhřimovském exilu. Loni totiž ve 36 zápasech dal jednu branku a pět asistenci. Letos oblékal zejména dres mateřského Havlíčkova Brodu a za Duklu odehrál 18 utkání. Celkem v Jihlavě nastřádal 92 zápasů s deseti body (1+9).

Šimon Jelínek

Technicky výborně vybavený útočník přišel do Jihlavy před právě skončenou sezonou a začátek měl impozantní. V prvních pěti zápasech nastřádal čtyři branky. Poté se jeho potence trochu zastavila, ale i tak zapsal v základní části celkem 17 branek, čímž se stal nejlepším střelcem týmu. Během play off rozvlnil síť soupeřů ve dvou případech a čtyřikrát nahrával svým spoluhráčům na gól. V součtu celkem 64 utkání nasbíral 28 bodů (19+9) a stal se šestým nejproduktivnějším hráčem týmu.

Všem třem hráčům děkujeme za odvedené služby pro klub a přejeme hodně štěstí v další kariéře i v osobním životě.