Těší mě, že se kluci neustále posouvali, ohlíží se za sezonou Adam Vylíčil

17.05.2024 / Jaroslav Wollmann

Jako hlavní trenér vedl v sezoně 2023/24 devátou třídu. V průběhu ročníku pod jeho vedením nastoupilo do minimálně jednoho zápasu dvacet šest hráčů, z toho tři byli gólmani. Adam Vylíčil se v rozhovoru vrací k uplynulé sezoně, ale řeč přišla i na nový ročník 2024/25.

Jak byste zhodnotil uplynulou sezonu?
Po výsledkové stránce ji hodnotím jako úspěšnou. Podařilo se nám postoupit do nadstavby a následně do play-off. Po sportovní stránce mě těší, že se kluci neustále posouvali a zlepšovali naši předvedenou hru.

Byl nějaký hráč či hráči kteří vás svým výkonem potěšili či naopak zklamali?
Potěšili mě kluci, kteří tady byli celou sezonu a zvládli těžké období, které v sezoně nastaly. Toho si velice vážím. Odměnou pro kluky bylo dobře odehrané play-off proti Karlovým Varům. Mrzí mě odchody kluků během sezony.

V rozehrané sezoně odešlo několik hráčů, kteří tým bodově táhli. Čím si to vysvětlujete?
Upřímně nad důvody odchodů hráčů přemýšlím a pořád si to nedokážu vysvětlit. Nejspíš viděli štěstí někde jinde. Pořád mě to mrzí a mrzet bude.

Ze kterého zápasu či zápasů jste měl největší radost či naopak jste byl velice zklamán?
Největší radost jsem měl z posledních zápasů v základní skupině proti Třinci a Kometě, kde jsme potřebovali vyhrát, abychom se dostali do nadstavby. Tam to kluci parádně odmakali a fungovali opravdu jako tým. Samozřejmě mě potěšili ještě oba dva zápasy v play-off proti Karlovým Varům. Zápas, který mě zklamal, tak to byl druhý domácí zápas v základní skupině proti Zlínu.

Pro hráče je jistě důležité i studium, stalo se, že by někdo nehrál kvůli studijním výsledkům nebo se k výsledkům na základní škole nepřidává taková váha?
Samozřejmě, že studium je pro nás důležité. Jelikož většina kluků je v deváté třídě a čekají je přijímačky na střední školy, tak jsme kladli důraz na to, aby měli dobrý prospěch. Komunikovali jsme s hráči a kontrolovali jsme jejich prospěch. Jsem rád, že v sezoně nenastala žádná situace, aby nějaký hráč nehrál z důvodu špatných studijních výsledků.

Kolik hráčů se vám zapojilo do nadcházející letní přípravy a kde všude bude příprava probíhat?
Do nadcházející sezony se zapojí 25 hráčů. Jelikož budeme mít přes letní období led, tak 2x v týdnu budeme chodit na led. Jinak využijeme tělocvičnu na ZŠ Seifertova, zázemí zimního stadionu (rozcvičovnu, posilovnu), letní kino, Heulos a v pátek v rámci regenerace budeme chodit i do Vodního ráje.

Zkoušíte i hráče odjinud?
Ano, zkoušíme kluky z Třebíče, Velkého Meziříčí, Humpolce a Moravských Budějovic.

Po odchodu Petra Svobody k dorostu jste byl u týmu sám. Pro sezonu 2024/25 budete mít někoho k ruce?
Pro nadcházející sezonu mi bude dělat asistenta Adam Wind, který přišel z Prostějova.

Děkuji za rozhovor