Prosadí se Dukla naplno proti favoritovi z Brna?

06.10.2006 / Dušan Majer

Jihlavská Dukla stále čeká na první vítězství. Z úvodních osmi kol vybojovala pouhopouhé dva body za dvě prohry na samostatné nájezdy proti Ústí nad Labem a Prostějovu. Nyní však červenožluté čeká další velice náročný soupeř – HC Kometa Group Brno. Zápas má příchuť derby, a tak by jistě byla chyba nenavštívit Horácký zimní stadion a nevidět tento jistě zajímavý duel. Zápas začíná v sobotu 7. října od 17:30.

Pro fanoušky, kteří se z nejrůznějších důvodů nedostanou na stadion bude připraven on-line přenos.

Změny v brněnském týmu

V letní pauze brněnský tým mocně posiloval, aby mohl pomýšlet na svůj vytyčený cíl – stát se favoritem první ligy. Ze všech posil jmenujme dvě tváře, které budou jihlavským fandům asi nejznámější. Tou první je obránce Rostislav Malena, který v Dukle patřil k nejlepším obráncům, jenže přes léto podlehl volání Brna, a tak od letošní sezóny obléká jeho bílomodrý dres. Druhou významnou posilou, tentokrát do útoku je také v loňské sezóně jihlavský Daniel Hodek. I on se během léta přidal ke zkušeným hráčům, kteří opustili kabinu Dukly.

Poslední zápasy obou celků

V 8. kole Dukla zajížděla do Prostějova, Brno hrálo doma proti Třebíči.

HK Jestřábi Prostějov - HC Dukla Jihlava 2:1 po s.n. (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 53. Štraub (Čech, Vymazal), rozhodující samostatný nájezd Říha L. - 45. Kuchyňa (Kaňkovský, Fiedler). Rozhodčí: Šír - Jurečka, Pála. Vyloučení: 13:12, navíc Janeček (Prostějov) 10 min. OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1180. Střely na branku: 41:45. Průběh utkání: 0:1, 2:1.
Sestava Dukly: Jež - Chvátal, Šmarda, Kuchyňa, Lukáč, Duben, Lukačovič, Dobrovolný - Čachotský, Bakus, Rytnauer - Říha V., Kaňkovský, Fiedler - Vaškovič, Dušátko, Hanzal

HC Kometa Group Brno – SK HS Třebíč 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 34. Appel (Špelda), 42. Barus (Obdržálek) - 40. Hrbáček. Rozhodčí: Trombík - Poruba, Vengřín. Vyloučení:. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3285.
Sestava Brna: Maláč - Malena, Lhotský, Martínek, David, Karlíček, Vyhlídal, Vyrůbalík, Špelda - Hodek, Brančík, Moskal - Obdržálek, Barus, Staněk - Černý, Meluzín, Foltýn - Appel, Hruška, Šúrek

Vzájemné zápasy

V loňské sezóně byly zápasy Dukly s Kometou vždy vyhecované a fanouškům přinášely na první ligu nadprůměrný hokej s pohlednými akcemi na obou stranách. Nejprve Dukla zvítězila doma v neuvěřitelné přestřelce 6:5, v dalším zápase jim Brno porážku oplatilo, tentokrát v poměru 3:2. Ve druhé polovině soutěže Dukla znovu vyhrála na domácím ledě, když slavila výhru 4:2. V poslední zápase se neradoval z výhry nikdo. Utkání skončilo remízou 2:2. Jisté je, že tento výsledek se letos opakovat nebude.