Proti Ostravě o čtvrtou výhru v řadě

23.10.2006 / Jakub Mezlík

Dukla stále čeká na hlavního trenéra, ovšem v nejistotě se jí daří. V posledních dvou kolech vyhrála obě derby a konečně se odpoutává od spodních příček tabulky. Následující soupeř červenožlutých Sareza Ostrava se také trápí a vyměnila trenéra. Jak se povede dosavadnímu sportovnímu manažerovi klubu Petrovi Fabiánovi na střídačce? Utkání začíná ve středu 25. října v 17:00. Pro zájemce bude na našich stránkách jako tradičně připraven online přenos.

Aktuální dění v ostravském týmu

Ostravskému klubu se v posledních zápasech nedaří, již čtyři zápasy v řadě prohrál. Vedení klubu tedy oznámilo zásadní změny na trenérských postech ve všech věkových kategoriích. Trenérem A-týmu se stal Petr Fabián, jemuž budou jakožto asistenti vypomáhat Václav Mleko a Libor Polášek. Dosavadní hlavní kouč Petr Rambousek se po necelém půlroce opět vrací k 6. a 7. třídám.

Poslední zápasy obou celků

Ve 13. kole Dukla přivítala v derby Havlíčkův Brod, Sareza se v dohrávaném 12. kole představila v Mladé Boleslavi.

BK Mladá Boleslav - HC Sareza Ostrava 4:3 (1:1, 2:1, 1:1)
Statistiky: Branky a nahrávky: 17. Nouza (Zdráhal, Všetečka), 22. Jeslínek (Výborný), 27. Kolda (Jeslínek, Beck), 60. Nouza - 12. Rimmel (Holík, Šebesta), 30. Badžo (Ovšák), 47. Baranyk. Rozhodčí: Šindler - Jelínek, Šmíd. Vyloučení: 11:8, navíc Baranyk (SAR) 10 OT. Využití: 1:2. Diváci: 1850. Střely na branku: 46:28. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:3, 4:3.
Sestava Ostravy: Holeš – Rimmel, Holík, Ovšák, Vnenk, Brincko, Tesařík, Buček, Kubala – Šebesta, Sochorek, Valušiak – Janečka, Boháč, Bokroš – Klimek, Pavlačka, Baranyk – Gelačák, Badžo, Glas.

Dukla Jihlava – HC Rebel Havlíčkův Brod 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Statistiky: Branky a nahrávky: 5. Bakus (Morava, Rytnauer). Rozhodčí: Šír - Poruba, Vengřín. Vyloučení: 8:10. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3210. Střely na branku: 28:31. Průběh utkání: 1:0.
Sestava Dukly: Řehoř - Chvátal, Morava, Duben, Lukáč, Dobrovolný, Lukačovič, Šmarda - Čachotský, Bakus, Rytnauer - Říha, Kaňkovský, Padělek - Lazorišák, Dušátko, Fiedler.

Vzájemné zápasy

Letos se zatím oba soupeři střetly pouze jednou a to hned v prvním kole. Na Horáckém zimním stadionu se ovšem z výhry radovali hosté, když jihlavskou Duklu pokořili v poměru 6:4, přičemž na dvou gólech se podílel ještě loni jihlavský hráč Milan Baranyk. O výhře rozhodla ostravská Sareza ve 2. třetině, kterou vyhrála 3:1.

Historie ostravského klubu

Hokej se v městské části Poruba hraje od roku 1932, jako Ostrava klub začíná vystupovat až roku 2001. O tři roky později pak vstupuje na prvoligovou scénu a hned v první sezoně se probojuje do vyřazovacích bojů, celkově obsazuje Sareza 8. místo. Loňský rok však podobný úspěch nepřinesl. Pro klub, jehož nejvýznamnějším partnerem je město Ostrava, zůstaly brány play-off uzavřeny.