Dukle se postaví do cesty další favorit

21.11.2006 / Jakub Mezlík

Dalším soupeřem jihlavských hokejistů v cestě za lepším umístěním bude Mladá Boleslav. Ve městě automobilů se Dukla představí ve středu 22. listopadu od 18:00 Aktuáně pátá Boleslav sice v Jihlavě neuspěla, na vlastním ledě však prohrála v základní hrací době pouze dvakrát. Červenožlutým bude stále chybět distancovaný kapitán Oldřich Bakus, nový vůdce Kuchyňa však slibuje, že se hráči o výhru poperou.

Utkání jako tradičně budete moci sledovat prostřednictvím online přenosu na našich stránkách.

Aktuální dění v mladoboleslavském týmu

Mladoboleslavský kádr přes léto doznal poměrně velkých změn, na hostování do Brna zamířil Michael Vyhlídal, tým dále opustili P. Havelka (Sparta, konec hostování), J. Kameš (Kladno, konec hostování), A. Krátoška (Č. Budějovice, konec hostování), L. Musil (Kladno, konec hostování) L. Řezníček (Litvínov, konec hostování), D. Nedorost (Beroun), D. Pospíšil (Chrudim, hostování). Mezi nejvýznamnější posily, které klub získal, patří R. Bauer (Vsetín), V. Drábek, T. Sýkora (oba Ústí nad Labem), V. Eiselt, L. Gengel (oba Beroun), J. Gombár (Litvínov), K. Koláček (Chomutov), B. Majeský (Nitra), P. Rozsíval (Liberec) nebo M. Výborný (Plzeň). Z Jihlavy zamířil do města automobilů Roman Hlouch, ten však v kádru dlouho nevydržel a putoval na hostování do Prostějova. Před nedávnem zamířil do středočeského klubu také gólman Martin Altrichter, jenž má hokejové kořeny v Jihlavě. Mladoboleslavští jsou nyní na pátém místě a na špičku již ztrácejí. Čtvrtá příčka jim je vzdálena celých devět bodů.

Poslední zápasy obou celků

Ve 23. kole Dukla přivítala na Horáckém zimním stadionu Chomutov, Mladá Boleslav svůj zápas v sobotu odehrála na ledě Třebíče.

Horácká Slavia Třebíč - HC Mladá Boleslav 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Statistiky: Branky a nahrávky: 23. Laš (Mertl, Ščerban), 60. Rehák ( Ščerban, Mertl), 60. Rehák (Ščerban, Dolníček) - 22. Piecha (Krupka) Rozhodčí: Pešina - Polonyi, Kreuzer Vyloučení: 4:7 navíc Kadlec a Rozsíval 10 min nesp. chování, Paroulek 5 + do konce utkání - naražení, (všichni MBL), Využití: 2:0 V oslabení: 0:0. Střely na branku: 29:33 Diváci: 1520 Průběh utkání: 0:1, 3:1
Sestava Mladé Boleslavi: Altrichter - Bauer, Kolda, Ťupa, Jindra, Sláma, Majeský, Výborný, Štrach, Gombár, Zdráhal, Nouza, Kadlec, Koláček, Paroulek, Rozsíval, Piecha, Krupka M., Krupka L., Sýkora, Eiselt.

HC Dukla Jihlava – KLH Chomutov 6:7 po prodloužení (3:1, 0:1, 3:4 – 0:1)
Statistiky: Branky a nahrávky: 14. Kaňkovský (Rytnauer), 16. Kuchyňa (Čachotský, Rztnauer), 17. Rytnauer (Kaňkovský, Morava), 53. Fiedler (Duben, Lukáč), 57. Lukáč (Duben, Řípa), 58. Lukáč (Řípa) - 12. Jíra (Charousek, Kostourek), 24. Polodna (Šíp, Boušek), 43. Nosek (Malát, Jeslínek), 47. Šíp (Boušek), 47. Boušek (Šíp), 58 Černý (Jíra, Kostourek), 62. Boušek (Šíp, Bombic). Rozhodčí: Šír - Poruba, Vengřín. Vyloučení: 7:9, navíc Lazorišák (JIH) 10 min. OT Využití: 3:3 V oslabení: 0:2. Diváci: 1410. Střely na branku: 51:31. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:5, 5:5, 5:6, 6:6, 6:7.
Sestava Dukly: Jež - Kuchyňa, Morava, Duben, Lukáč, Lukačovič, Šmarda, Čintala - Rytnauer, Kaňkovský, Čachotský - Řípa, Dušátko, Fiedler - Hanzal, Havel, Lazorišák – Vaškovič.

Vzájemné zápasy

Úvodní zápas loňské sezony skončil na Horáckém zimním stadionu remízou, poté Mladá Boleslav využila domácí prostředí a zvítězila rozdílem dvou branek 4:2. Zbývající dva zápasy se staly kořistí jihlavské Dukly, červenožlutí je oba vyhráli 5:2, přičemž ten druhý v posledním kole základní části. Díky této výhře se Dukla posunula před Boleslav na celkové druhé místo prvoligové tabulky. V přípravných duelech před sezonou letos narazila Dukla na Mladou Boleslav dvakrát, z prvního zápasu si z města automobilů odvezla nelichotivou porážku 1:9, doma už o dva dny později Jihlavští vyhráli 4:2. V zatím jediném vzájemném měření sil v letošní sezoně, které se uskutečnilo v Jihlavě, se radovala z výhry 4:1 jihlavská Dukla.

Historie mladoboleslavského klubu

Lední hokej v Mladé Boleslavi má velmi hluboké kořeny, již za nedlouho bude klub z města automobilky Škody slavit sto let. Vznik se totiž datuje do roku 1908. Mladoboleslavští nikdy nebyli špičkovým klubem, v nejvyšší soutěži se ohřáli pouhé dva roky. Před dvěma lety došlo v klubu k výrazné obměně mužstva i realizačního týmu, vlastníkem hokeje v Mladé Boleslavi se stala firma Auffer Design. A s novým majitelem přišly nové cíle. Mladá Boleslav nyní patří mezi favority první ligy a jistě se bude snažit zaútočit na postup.