Byl to úžasný obrat, pochvaluje si Řehoř

01.12.2006 / Jakub Mezlík

Ani nepříznivý stav 0:3 po dvou třetinách jihlavskou Duklu nepoložil a pěti góly v závěrečné části dokázala emotivně vypjaté utkání s Prostějovem otočit. „My jsme si to dneska za ty výkony v posledních zápasech zasloužili," říká domácí gólman Milan Řehoř, který se blýskl chyceným trestným střílením Romana Hloucha, bývalého jihlavského hokejisty. Střelecky se výrazně prosadil Rytnauer, který zaznamenal hattrick. „Už mě hodně mrzely neproměněné šance v Brodě. Tady to začalo podobně, první dvě šance jsem spálil, ale nakonec mi to tam napadalo," vypráví forvard Dukly.
Již podruhé v letošní sezoně přijel na jihlavský stadion Roman Hlouch. Nejprve jako hráč Mladé Boleslavi, nyní po hráčské výměně v dresu Jestřábů z Prostějova. A byl to on, kdo měl první velkou šanci. Ve dvanácté minutě se postavil k trestnému střílení, proti Řehořovi ale neuspěl. „Nájezd je buď a nebo. Věřil jsem si, ale Řehy mi to chytil,“ popisuje Hlouch. A jak viděl nájezd ze svého pohledu úspěšný brankář? „Měl jsem z toho velkou radost, obzvlášť, když to bylo proti Hluchavkovi, protože on nájezdy umí,“ raduje se Řehoř.

Hlouch se ale nakonec mohl radovat z úspěchu proti Řehořovi v šestatřicáté minutě, kdy ho prostřelil po Říhově přihrávce. „Dostal jsem to na volej a dal jsem to Řehymu do protipohybu,“ popisuje branku na 3:0 pro hosty jednatřicetiletý prostějovský útočník. „Hezkej gól, ale byl k ničemu.“ Jestřábi totiž nadějné vedení neudrželi.

Poslední třetina nabídla spoustu vyloučených na prostějovské straně, což napomohlo i jihlavské stíhací jízdě. Nejprve se prosadil Vaškovič. „To byl důležitý gól, takový kontakt,“ říká jeho spoluhráč Ladislav Rytnauer. „My jsme se dostali do zápasu a oni trošku znervózněli.“ Právě Rytnauer brzy snížil na 2:3 a vyrovnávací branku zařídil v oslabení Kaňkovský.

Pak přišly další velké Rytnauerovy chvíle! Dvěma brankami v přesilovkách završil hattrick a rozhodl zápas. „Prostě jsem měl dneska štěstí. Dvakrát jsem se trefil mezi nohy, parádně jsme to sehráli s Kanim, s Bakym a s Májou,“ chválí své spoluhráče Kaňkovského, Bakuse a Moravu Rytnauer. „Prostějovští už měli na konci trošku krvavý oči, tak už se nám hrálo dobře.“ Hosté byli často nespokojeni s verdikty sudího, který trestal každé jejich provinění proti pravidlům. „Je to velká škoda, když vedete v Jihlavě 3:0 a takhle ztratíte zápas. Ale prohráli jsme si to sami svou nedisciplinovaností,“ ví hostující forvard Hlouch

Domácí se tak mohou radovat ze zisku tří bodů, které přinesl famózní zvrat ve vývoji zápasu. „Takováhle výhra každého nakopne. Je vidět, že síla v mančaftu je. Dokázali jsme si, že můžeme zápasy otáčet,“ raduje se Rytnauer. Řehoř říká, že se nikdy nesmí ztrácet víra: „Někdy se to sice nevede, ale věřit musíme vždycky. Byl to úžasný obrat.“