Přinese Dukle Mikuláš body z Ostravy?

05.12.2006 / Jakub Mezlík

Dalším soupeřem jihlavských hokejistů na cestě vzhůru bude Sareza Ostrava. Venku zatím Dukla vybojovala pouhých šest bodů, je však na čase tuto situaci zvrátit. Proti Ostravě se Jihlavě letos zatím nedaří, z obou vzájemných utkání odešla poražena 4:6. Divácky velmi atraktivní duel plný branek se tedy očekává i nyní. Utkání začíná na ledě Sarezy ve středu 6. prosince v 17:00.

Pro zájemce bude na našich stránkách jako tradičně připraven online přenos.

Aktuální dění v ostravském týmu

Jestli lze nějaký tým v letošní sezoně přirovnat k jihlavské Dukle, tak je to určitě Sareza. Ostravští hokejisté měli slabší úvod sezony, v posledních zápasech se zvedají a nyní mají jen o tři body více než Jihlava. Navíc stejně jako v horáckém klubu, došlo na trenérském postu ke změně i v Ostravě. Vedení odvolalo kouče Petra Rambouska, jehož nahradil Petr Fabián.

Nejproduktivnějším mužem ostravského kádru je nyní Pavel Šebesta s jedenadvaceti body, který je s deseti góly zároveň i nejlepším střelcem. V bráně nejvíce zápasů (13) odchytal Jakub Štěpánek, o trochu lepší statistiky má však Jakub Čech (odchytal 8 zápasů).

Poslední zápasy obou celků

V dohrávce 21. kola Jihlava famózně otočila zápas s Prostějovem, Sareza se v posledním 26. kole představila v Třebíči a tamní Horáckou Slavii dokázala porazit.

SK Horácká Slavia Třebíč - HC Sareza Ostrava 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Statistiky: Branky a nahrávky: 25. Baranyk (Badžo, Rimmel), 49. Šebesta (Boháč, Bokroš), 51. Ovšák (Pavlačka) . Rozhodčí: Fraňo - Guth, Rittich. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 950. Střely na branku: 43:32. Průběh zápasu: 0:3.
Sestava Ostravy: Čech - Bryncko, Mocek, Rimmel, Tesařík, Holík, Mocek, Ovšák, Vnenk - Šebesta, Boháč, Bokroš, Svačina, Pavlačka, Glas, Gelačák, Badžo, Baranyk, Klimek, Holuša, Janečka.

HC Dukla Jihlava – HK Jestřábi Prostějov 5:3 (0:1, 0:2, 5:0)
Statistiky: Branky a nahrávky: 44. Vaškovič (Bakus), 46. Rytnauer (Čachotský, Morava), 55. Kaňkovský (Šmarda, Morava), 57. Rytnauer (Kaňkovský, Bakus), 59. Rytnauer (Morava, Kaňkovský) - 18. Gengel (Vymazal), 33. Pavelek (Říha), 36. Hlouch (Pavelek, Všetečka). Rozhodčí: Souček - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 7:12, navíc Doseděl, Říha (oba Prostějov) 10 min. OT. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 1430. Střely na branku: 51:29. Průběh utkání: 0:3, 5:3.
Sestava Dukly: Řehoř - Šmarda, Morava, Duben, Míka, Kuchyňa, Pekárek, Čintala - Rytnauer, Bakus, Čachotský - Vaškovič, Kaňkovský, Fiedler - Hanzal, Dušátko, Vlk – Havel.

Vzájemné zápasy

Letos se zatím oba soupeři střetly dvakrát. Na Horáckém zimním stadionu se z výhry radovali hosté, když jihlavskou Duklu pokořili v poměru 6:4, přičemž na dvou gólech se podílel ještě loni jihlavský hráč Milan Baranyk. O výhře rozhodla Ostrava ve 2. třetině, kterou vyhrála 3:1. Na svém ledě vyhrála Sareza stejným poměrem 6:4 – rozhodnuto bylo prakticky již v polovině zápasu, kdy domácí vedli 4:0.

Historie ostravského klubu

Hokej se v městské části Poruba hraje od roku 1932, jako Ostrava klub začíná vystupovat až roku 2001. O tři roky později pak vstupuje na prvoligovou scénu a hned v první sezoně se probojuje do vyřazovacích bojů, celkově obsazuje Sareza 8. místo. Loňský rok však podobný úspěch nepřinesl. Pro klub, jehož nejvýznamnějším partnerem je město Ostrava, zůstaly brány play-off uzavřeny.