Páťáci Dukly jsou pátí v republice

07.04.2007 / Wally

Ve dnech 30. března až 2. dubna probíhalo v brněnské hale Rondo mistrovství České republiky pátých tříd v ledním hokeji. Na závěrečný turnaj vítězů jednotlivých skupin žákovské ligy se probojovali i páťáci Dukly Jihlava, jako jediné družstvo kraje Vysočina. Mistrovství se zúčastnilo deset týmů, které byly rozděleny do dvou skupin. V té první soupeřily celky Hradce Králové, Vítkovic, Českých Budějovic, Sparty Praha a Plzně. V té druhé se spolu utkaly týmy Kolína, domácího Brna, již zmíněné Jihlavy, Zlína a Ústí nad Labem.

Sestava Dukly Jihlava + Martina Sáblíková.

Výsledky Dukly Jihlava

30. 3. Dukla - Kolín 2:2 (0:1, 1:0, 1:1)
Branky Jihlavy: Mandát, Anděl.

31. 3. Dukla - Kometa Brno 2:8 (1:1, 1:4, 0:3)
Branky Jihlavy: Kittler, Pěška.
Utkání prvních týmů Jihomoravského kraje a Vysočiny, kteří hrají společnou soutěž žákovské ligy bylo do půlky zápasu vyrovnané, ale v druhé polovině Kometa Duklu přehrála. Jihlavě chyběl Adam Musil, zraněný Láďa Port a nemocný Jan Brussmann.

1. 4. Dukla - Zlín 0:7 (0:3, 0:3, 0:1)
Branky Jihlavy: Nikdo.
Nešťastný vstup Jihlavy do utkání, v 15. vteřině 0:1, ve 2. minutě 0:2. Utkání začínalo v 7:00 hodin a Zlínští jsou asi zvyklí. (3x týdně trénink v 6:30 hodin)

1. 4. Dukla - Ústí nad Labem 5:3 (1:1, 2:0, 2:2)
Branky Jihlavy: Mandát 4, Szathmary.
Toto dramatické utkání o třetí místo ve skupině mělo příchuť odvety vyřazení našeho A mužstva dospělých. Malý Dukláci vedli 3:1, Ustí však vyrovnalo na 3:3, ale v závěru Jihlavští strhli vítězství na svojí stranu.

2. 4. Dukla - Vítkovice 3:2 (1:1, 2:1, 0:0)
Branky Jihlavy: Šebesta, Suchý, Anděl.
V utkání o celkové 5. místo na MČR začali obě družstva opatrně, do vedení šly Vítkovice, ale Dukle se podařilo vyrovnat ještě v první třetině a utkání rozhodnout ve druhé části. Poslední dvacetiminutovku odehráli Jihlavané takticky a ubránili i powerplay hostí.

Sestava Dukly Jihlava:
David Vacek, Jiří Brož - Šimon Szathmary, Roman Čermák, Jan Brussmann, David Müller, Roman Zajíc, Matěj Novotný, Matěj Pokorný - Jan Mandát, Dominik Kittler, Lukáš Anděl, Jaroslav Hotař, Daniel, Šebesta, Tomáš Kochánek, Dominik Pěška, Michal Suchý, Dominik Skotar, Matěj Karlík.

Trenéři: Josef Kolda, Daniel Kittler.

Vedoucí mužstva: Pavel Novotný.

Na MČR Dukle chyběli zraněný Vladimír Port a Adam Musil, kteří se také výrazně podíleli na postupu do závěrečného turnaje.

Konečná tabulka mistrovství České republiky

 l. HC Kometa Group Brno
 2. HC Sparta Praha 
 3. HC Hamé Zlín
 4. HC České Budějovice  
 5. HC Dukla Jihlava
 6. HC Vítkovice Steel  
 7. HC VČE Hradec Králové                 
 8. TJ SC Kolín
 9. HC Slovan Ústečtí Lvi
10. HC Lasselsrberger Plzeň                              

Družstvo 5.třídy HC Dukla Jihlava tak vybojovalo 5. místo na Mistrovství České republiky. Když si uvědomíme, že v jednotlivých skupinách žákovské ligy hraje více jak 120 družstev a že do závěrečných bojů postoupili jen vítězové skupin (Na MČR nepostoupily týmy např. Slavie Praha, Litvínov, Třinec, Kladno, Znojmo, Chomutov, Karlovy Vary, Vsetín, Liberec a další hokejové bašty), tak to musíme hodnotit jako obrovský úspěch jihlavského klubu. „Na MČR v této sezóně ze všech tříd kraje Vysočina postoupila jen 5. třída Jihlavy. Kluci bojovali, někteří i s teplotami poděkování patři jim i jejich rodičům. S tímto umístěním jsem velice spokojen a mám z něj upřímnou radost. Je jasné, že kluci musí i nadále kvalitně pracovat v tréninku, aby se i nadále zlepšovali a prosazovali se ve starších kategoriích," řekl po skončení celé sezóny trenér Josef Kolda.