Falta: Není vhodná doba na návrat

11.07.2007 / Deník - Eva Streichsbierová

Suchou přípravu sice absolvoval v Liberci, ale sezonu zřejmě stráví v první lize. Jednatřicetiletý hokejový gólman Pavel Falta se po návratu z jihokorejského klubu Anyang Halla připojil k extraligovým Bílým Tygrům. "Těším se zase na český hokej. V Koreji to bylo trochu o něčem jiném. Hlavně kvůli jazykové bariéře jsme se na ledě moc neshodli," svěřil se jihlavský rodák.

V dresu Liberce si ale v příštím soutěžním ročníku asi moc nezahraje, klub ho totiž s největší pravděpodobností pošle do nedalekého Vrchlabí. "Tak nějak mi to naznačovali už během přípravy. Navíc by mělo být Vrchlabí něco jako farma Liberce, takže s tím víceméně počítám," přiznal Falta.

Oficiálně mu prý ale ještě nikdo nic neoznámil. "Že by přišli a jasně řekli - Jdeš do Vrchlabí, tak to jsem zatím od nikoho neslyšel," postěžoval si odchovanec jihlavského hokeje. "Ozvali se mi pouze z druhé strany, že jsou domluveni. A moc se divili, že já ještě pořád nic nevím," dodal.

Působení v týmu prvoligového nováčka se prý ale nijak zvlášť bránit nebude. "Vždycky je lepší chytat, než jenom sedět na střídačce," prohlásil zkušený gólman.

Jeho domovem stále zůstává Jihlava. Proto je asi zcela namístě otázka, jestli náhodou neuvažoval o návratu do mateřské Dukly. "Ptát jsem se ani nezkoušel. Vím, že mají Řehoře a teď jsem četl, že dokonce zkoušejí snad až pět brankářů. To není vhodná doba na návrat," zamýšlí se Falta.

"Novinku" o přeložení do Vrchlabí by se měl od vedení Bílých Tygrů oficiálně dozvědět 23. července, kdy se má hlásit po dovolené v Liberci. Do té doby snad získá i přehled o tom, s kým vytvoří v novém působišti gólmanskou dvojici. "Tuším, že tam je Šefčík. I když, já vlastně fakt nevím. Zkoušel jsem se něco dozvědět z jejich internetových stránek, ale moc jsem tam toho nenašel," povzdechl si.