Jihlava uvidí další přípravné derby

13.08.2007 / Robert Netušil

Jihlavští hokejisté přivítají v přípravě na novou prvoligovou sezonu dalšího regionálního rivala. Před týdnem doma Dukla hostila Horáckou Slavii Třebíč, tentokrát se před vlastním publikem postaví Havlíčkovu Brodu. Souboj s Rebely začne na jihlavském ledě v úterý 14. srpna v 17:30 a v brance hostujícího týmu by se mohl objevit jihlavský rodák Jaroslav Suchan.

Kromě hrdiny vítězné baráže z roku 2004 Suchana dorazí do Jihlavy i další hokejisté, kteří v minulosti oblékali dres Dukly. Obrana Rebelů bude letos sázet na zkušeného šestatřicetiletého Michaela Vyhlídala, v útoku se představí Miroslav Třetina, a také Jan Dušátko, který za Jihlavu nastupoval ještě na jaře letošního roku.

V dnešním pátém zápasovém testu se do jihlavské branky postaví Roman Kousal, na střídačce bude připraven Kaspar Zgraggen. Pravidelné střídání gólmanů tak pokračuje. "Dvojici pro sezonu definitivně určíme až na konci srpna. V posledních třech přípravných zápasech už nastoupí buď naše jednička, nebo dvojka. Záležet bude na momentální situaci," hlásí hlavní kouč Dukly Aleš Tomášek.

V pátek Jihlava poprvé zužovala kádr. Je naprosto jisté, že proti Rebelům už do hry nezasáhne ani Michal Kapička, ani Patrik Bosák. Svými výkony prý trenérskou dvojici Tomášek, Svoboda nepřesvědčili.

Dukla zatím v přípravě odehrála čtyři zápasy:
- České Budějovice - JIHLAVA 4:2 (Hrbatý, Kuchyňa)
- JIHLAVA - Orenburg 4:1 (M. Krupka 2, Rytnauer, Kubát)
- JIHLAVA - Třebíč 2:1 (M. Krupka, Lojek)
- JIHLAVA - Mladá Boleslav 1:4 (Kuchyňa)

Stejný počet utkání mají na kontě také Rebelové:
- HAVL. BROD - Slavia Praha 2:5
- HAVL. BROD - Orenburg 4:3 po sam. nájezdech
- Beroun - HAVL. BROD 4:1
- HAVL. BROD - Hradec Králové 5:6 po sam. nájezdech