Proti Mladé Boleslavi na druholigovém stadionu

04.09.2007 / Robert Netušil

Jihlavští hokejisté narazí v přípravě naposledy na prvoligového soupeře. Ve středu 5. září změří Dukla síly s Mladou Boleslaví. Kvůli opravě domácího stadionu středočeského týmu, se zápas odehraje v Benátkách nad Jizerou, kde se v sezoně hraje druhá liga. Úvodní buly středečního souboje bude vhozeno v 17:30 hodin.

Proti Mladé Boleslavi se jihlavské mužstvo postaví v přípravném období už podruhé. Poprvé se oba prvoligoví soupeři představili 9. srpna na Horáckém zimním stadionu, kde slavili hosté výhru 4:1. Jediný úspěch Dukly tehdy zaznamenal obránce Petr Kuchyňa.

Zatímco v prvním vzájemném měření sil čelil střelám Středočechů gólman Milan Řehoře, tentokrát zamíří do jihlavské klece Švýcar Kaspar Zgraggen. „Milan bude znovu chytat až v pátečním zápase se Znojmem,“ prozradil hlavní kouč jihlavského týmu Aleš Tomášek.

Kádr Dukly je v současné době stabilizovaný, po příchodu obránce Pavla Staňka minulý týden, se zatím žádná další změna v kádru nechystá. „Samozřejmě jsem rád, že nás Pavel posílil. Věřím, že nám v sezoně výrazně pomůže a že s Petrem Kuchyňou vytvoří dobrou obranou dvojici,“ přeje si Tomášek.

Ve středečním souboji budou jihlavští trenéři postrádat Petra Štracha, který má drobné zdravotní problémy. „Proti Boleslavi určitě nenastoupí, ale ve Znojmě by se už objevit mohl. Uvidíme,“ krčí rameny kouč.