Na tréninku jihlavské Dukly...

28.09.2007 / Pavel Zeman

Už více než dva měsíce polyká parta kolem kapitána Oldřicha Bakuse tréninkové dávky na ledě Horáckého zimního stadionu pod dohledem trenérského triumviátu Tomášek-Svoboda-Jaroš. Kádr Dukly se sice razantně změnil, ale výborná nálada zůstala. Nejinak tomu bylo i na pátečním tréninku před zápasem s Havířovem.

Hodiny ukazují pět minut před desátou ranní a asistent trenéra, Petr Svoboda, fouknutím do píšťalky svolává své svěřence. Začíná se jednoduchým cvičením jeden na jednoho. Na hřišti nechybí ani čerstvý rekonvalescenti Kuchyňa, Hanzal či Štrach. Z úsměvů na jejich tvářích je patrné, že do hry mají chuť. Nechybí ani hecování, v nemž tradičně vyniká brankář Milan Řehoř: „Hrozný, to bych i já rozehrál líp,“ komentuje nepřesnou přihrávku Martinky.

To už ovšem na druhé straně střílí krásný gól kapitán Bakus. „Ježíšmarijá, no to je krásnej gól, Baky,“ poznamenává kapitán na svou adresu, když se nedočkává pochvaly od spoluhráčů.

Aleš Tomášek přesně vycítil, co Dukle v odehraných 6.kolech nešlo, a tak s pomocí kolegy Svobody maluje hráčům na tabuli způsob přechodu přes střední pásmo.

Mezitím si trenér jihlavských gólmanů, Petr Jaroš, který celé páteční dopoledne hraje s gólmanskou holí, zkouší samostatný nájezd na Kaspara Zgraggena a blafákem do bekhendu si ho vychutnává. Za to Jaroš sklidí obdiv od Staňka s Rytnauerem. Výbornou atmosféru ještě více umocní švýcarský brankář Zgraggen, který okamžitě startuje ke „gratulantu“ Rytnauerovi a sprškou hanlivějších českých slovíček baví všechny zúčastněné.

Ke konci tréninku nasadí mírně vážnější tvář Staněk, kterému se, snad poprvé během tréninku, nepovedla střela, a to kvůli zlomené hokejce. Chvíli po něm láme svůj nástroj i Tomáš Hradecký a hattrick zlomených hokejek dokončuje nová jihlavská akvizice, Michal Holuša.

Čtyři jihlavští hokejisté si prodlužují trénink střelbou na Milana Řehoře. Nejvíc se daří Rytnauerovi, naopak svůj den zřejmě neměl Lukáš Krupka, který střeleckou soutěž prohrál.

Po jedenácté hodině skoro všichni odcházejí. Zůstává jen Kaspar Zgraggen, který se zdraví se svými rodiči a od maminky něco dostává. Že by buchty pro své spoluhráče?

Fotografie


Petr Svoboda právě znázorňuje hráčům na tabuli další cvičení.


Soustředěný Kaspar Zgraggen a za ním trenér Petr Jaroš.


Trenér Aleš Tomášek udílí pokyny Rytnauerovi (červený dres) a Míkovi.


Ondřej Martinka (velvo) a Lukáš Krupka se chystají ke střelbě.


Brankář Milan Řehoř čeká až si Ladislav Rytnauer (vlevo) spraví hůl.


Milan Řehoř si upravuje výstroj, aby posléze s přehledem vychytal, zády stojícího, Lukáše Krupku.


Asistent trenéra Petr Svoboda měl po tréninku příjemnější starosti.


Trénink končí a na ledě už zbývá jen pár hráčů.


Na řadu přišla střelecká soutěž, ze které vyšel vítězně Ladislav Rytnauer (druhý zleva).


Protahující se Milan Řehoř.