Čtvrté vystoupení na domácím ledě

28.09.2007 / Robert Netušil

Do Jihlavy dorazí nebezpeční Panteři z Havířova. Ti se v minulém kole pořádně zakousli do Horácké Slavie Třebíč, kterou domů vyprovodili s vysokou porážkou 2:6. Ani Dukle se ve středu nedařilo. V Olomouci prohrála 2:5 a v tabulce skupiny Východ klesla na sedmou příčku, její sobotní soupeř je třetí. Utkání začne v Jihlavě tradičně v 17:30.

Na Hané chybělo Dukle pět hráčů. Všichni mají zdravotní problémy a není úplně jisté, že v souboji s Havířovem už budou trenérům k dispozici. Absenci si ve středu připsali Martin Krupka, Petr Štrach, Petr Kuchyňa, Josef Slavík a Jiří Hanzal.

O pořádnou motivaci do sobotního utkání má postaráno obránce Martin Balčík. Dvaadvacetiletý jihlavský bek totiž začínal s hokejem právě na severu Moravy v Havířově. „Kluci už mi volali, prý nám dají desítku. Už proto musíme vyhrát, abych pak mohl s čistým svědomím do Havířova,“ usmíval se Balčík.

Dukla se doma představí v letošní prvoligové sezoně už počtvrté. Zatím se jí ale před vlastním publikem příliš nedařilo. Ostravě a Brnu dovolila, aby si z Horáckého zimního stadionu odvezli všechny body. Jediným týmem, který přišel v Jihlavě zkrátka, byla Třebíč.