Duklu povede v Ostravě trenér Karel Dvořák

02.10.2007 / Robert Netušil

Už podruhé v letošním prvoligovém ročníku se Dukla Jihlava utká s ostravskou Sarezou. V úvodním kole se z vítězství radovali na Horáckém zimním stadionu Severomoravané, kteří si odváželi tři body za vítězství 6:2. Tentokrát budou jihlavští hokejisté plnit roli hostů a ze střídačky jim bude povely udílet kouč Karel Dvořák. Utkání se odehraje v Kravařích a začne ve středu v 18 hodin.

V pondělí ráno odvolalo vedení jihlavského klubu z funkce hlavního trenéra Aleše Tomáška. Místo něho vedl trénink A-týmu kouč juniorky Karel Dvořák. Původně měl zaskočit pouze na jeden den. „V pondělí večer se mě ale pan Zachrla (šéf klubu – poznámka red.) zeptal, jestli bych byl ochotný zůstat až do středy. S tím, že bych vedl tým i v Ostravě. Souhlasil jsem,“ svěřil se Dvořák.

Víc než jedno utkání ale na střídačce Dukly neabsolvuje. „Jsme domluveni, že tím moje působení u áčka končí. Já chci rozhodně zůstat u juniorky,“, zní přesvědčivě slova pětapadesátiletého trenéra.

Generální manažer klubu Jan Zachrla slibuje, že v příštím utkání už povede prvoligové áčko nový kouč. „Zatím nic konkrétního ale neprozradím,“ říká.

V sestavě Dukly by se mělo na severu Moravy objevit několik staronových tváří. Jihlava se totiž potýká s rozsáhlou marodkou. Obranu posílí Jan Kanov, Michal Klíma a Jan Kašpar (devatenáctiletý hráč Pelhřimova, který nastupuje v jihlavské juniorce). Do útoku chystá kouč zařazení Jana Hrbatého.

Žádnou speciální přípravu před utkání se Sarezou svým dočasným svěřencům trenér Dvořák nenaordinoval. „Myslím, že je to hlavně o psychice. Ti kluci jsou dole a moc jim nepomohli ani fanoušci. Důležité bude, aby bojovali a dali do utkání víc srdce,“ tvrdí kouč. Společně s ním odjede do Ostravy s Duklou také dosavadní asistent Petr Svoboda.