Jihlavští hráči diskutovali, prý se pročistil vzduch

09.11.2007 / Robert Netušil

Po středečním výprasku v Hradci Králové bylo v Dukle pořádně živo. Hned druhý den ráno si museli jihlavští hráči prohlédnout vlastní nepovedený výkon na videu a na odpoledne pak vedení klubu naplánovalo setkání, které mělo vnést jasno do současného temného období. Už v sobotu čeká jihlavský tým další prvoligový zápas. Na Horáckém zimním stadionu přivítá od 17:30 Mladou Boleslav.

Ve čtvrtek byli jihlavští hokejisté na nohou dřív než kdy předtím. „Sešli jsme se už o půl osmé a klukům jsme pustili porážku s Havlíčkovým Brodem. Chtěli jsme, aby se podívali na zápas z Hradce Králové, ale DVD, které nám soupeř dal, nefungovalo,“ uvedl asistent hlavního kouče Dukly Petr Jaroš.

Jihlavští hráči si měli při sledování tragické tříminutovky v souboji s rivalem uvědomit, kde udělali největší chyby. „Chtěli jsme, aby sami viděli, že na takovou hru do hlediště nikoho nepřilákají,“ prohlásil rozzlobený generální manažer klubu Jan Zachrla.

Po DVD projekci následovala tvrdá příprava v posilovně a pak už vyjeli hráči na led. „Ale bez puku. Celý trénink museli jenom bruslit,“ prozradil Jaroš. „Na odpoledne jsme si pak dohodli schůzku, na níž jsme probírali, co se vlastně v těch uplynulých zápasech stalo.“

Svoje postřehy a připomínky mohl přednést úplně každý. „Uvolnilo se napětí, protože toho hodně vyšlo najevo. Někteří hráči řekli otevřeně co si myslí a my jsme rádi, že to řekli,“ pochvaloval si setkání jihlavský trenér. „Já si myslím, že kdyby si každý vzal z té diskuze alespoň trošku, tak to musí pomoct.“

Výsledky rozhovorů by měly být znát už v sobotním souboji s Mladou Boleslaví. „Já věřím, že se naše hra zlepší. Pročistil se vzduch, to je vždycky dobré,“ tvrdí Jaroš. „Boleslav je těžký soupeř, vede skupinu Západ. Musíme bojovat a každý musí začít sám u sebe.“

Zatím poslední domácí utkání s Havlíčkovým Brodem se příliš nepovedlo brankáři Řehořovi, ve středu v Hradci Králové zase propadl Zgraggen. Kdo se tedy postaví do branky proti Středočechům? „Zatím nejsme rozhodnuti. Milan už je zdravotně v pořádku a dneska se na tréninku jevil ve velmi dobrém světle. Ještě mu dáme sobotní trénink, aby se ukázal, a pak rozhodneme,“ říká kouč.

Chytal dobře, dostal pukem

Jeden hráč za druhým se valil při pátečním dopoledním tréninku na branku, kterou hájil gólman Milan Řehoř, nikdo ale proti třiadvacetiletému hokejistovi neuspěl.
Jako další se chopil puku obránce Petr Štrach a vyrazil, na žádný blafák či střelu z bezprostřední blízkosti ale nedošlo, po pár krocích se zastavil a vypálil pumelenici přímo do masky svého spoluhráče.
„Předtím se mi tlemil, že mám monokl pod okem, tak jsem mu ho udělal taky,“ smál se „zlý muž“ Dukly, který bude v souboji s Mladou Boleslaví chybět kvůli dvěma vyšším trestům.
Milan Řehoř vzápětí odhodil masku a mžoural do osvětlení pod střechou Horáckého zimního stadionu. „Byli naštvaní, že nemůžou dát gól, tak se vsadili, kdo mě střelí do hlavy. Pan Štrach samozřejmě vyhrál a vystřelil mi oko,“ ulevil si zasažený gólman. „Mám pořádnýho motáka a ještě vidím hvězdičky,“ dodal se smíchem.
Dobrá nálada v týmu, a vzájemné špičkování, může být příslibem do nejbližšího zápasu.
„Řekli jsme si, co každý z nás musí udělat, aby se tahle špatná situace vylepšila. Určitě to chce víc makat a hlavně bychom taky potřebovali, aby se k nám už konečně přiklonilo štěstí,“ přeje si Řehoř. „Ale je jasný, že mu musíme jít trochu naproti. Věřím, že jakmile ušmrdláme nějaké vítězství, bude to dobrý.“