Do role kapitána obsadili jihlavští hokejisté obránce Štracha

27.11.2007 / Robert Netušil

Už podruhé povede jihlavské hokejisty v prvoligovém utkání nový kapitán Petr Štrach. Poprvé si čtyřiadvacetiletý bek vyzkoušel roli lídra týmu ve Vrchlabí, kde Dukla slavila vítězství 5:2. Tentokrát nastoupí tým trenérské dvojice Kaňkovský, Jaroš v domácím prostředí proti Kadani. Utkání 25. kola začne na Horáckém zimním stadionu ve středu tradičně v 17:30.

Petra Štracha zvolili za kapitána jeho spoluhráči. "Trenéři se před cestou do Vrchlabí zeptali, koho v téhle funkci chtějí a oni vybrali mě. Byl jsem moc rád," prozradil hokejista, který v létě dorazil do Jihlavy z Mladé Boleslavi.

Podobné postavení v týmu prý ještě nikdy před tím neměl. "Musím říct, že to pro mě fakt hodně znamená. Navíc jsem kapitánem v Dukle Jihlava," rozplýval se Štrach. Radost z nové úlohy mu prý nemůže vzít ani povinnost zaplatit do klubové kasy "kapitánské" zápisné. "S tím jsem počítal, to není problém," usmíval se.

Hned v prvním utkání ve Vrchlabí dopádlovala Dukla pod jeho vedením do vítězného cíle. "Všichni jsme hráli velmi dobře, makali jsme naplno a chtěli jsem výhru úplně nejvíc ze všeho," vrátil se k sobotnímu duelu urostlý jihlavský obránce.

Svoji novou roli bere vážně. Přestože se ho spoluhráči snaží vyprovokovat nejrůznějšími poznámkami a narážkami, zůstává v klidu. "Žádnou řeč jsem k nim ještě neměl. Snažím se je víc povzbuzovat a hlavně, před zápasem jsem řekl, že musíme vyhrát a oni to splnili. To se hned pozná dobrý kapitán," rozdával úsměvy na všechny strany Štrach. "Teď půjde jen o to, aby jim to poslouchání vydrželo," dodal viditělně dobře naladěný bek.

Dalším soupeřem Dukly bude ve středu na Horáckém zimním stadionu Kadaň, tedy pátý nejlepší tým skupiny Západ. V prvním utkání Sevročeši porazili Jihlavu 4:2. "Už tam bylo vidět, že je to hodně nepříjemný soupeř, ale my uděláme všechno proto, aby tentokrát zůstaly body u nás," burcuje svůj tým asistent hlavního kouče Dukly Petr Jaroš.

Zápasová taktika se prý od té sobotní ve Vrchlabí příliš měnit nebude. "U nás je to především o tom, aby všichni kluci plnili dané úkoly naplno. Pak je náš projev úplně jiný, lepší, a co je hlavní, vítězný," říká trenér.

V sestavě Dukly se ve středu určitě neobjeví útočníci Oldřich Bakus a Jiří Kubát, oba totiž léčí nepříjemné zranění. Naopak prostor by mohl dostat uzdravený Jonáš Fiedler, kterého uvolnila do Jihlavy na rozehrání Mladá Boleslav. "Myslím, že se na ledě ukáže, alespoň na pár střídání," prohlásil Jaroš. A zároveň nevyloučil, že by Dukle mohl proti Kadani pomoci také ústecký bek Tomáš Ficenc.