Hráči Dukly odložili holící strojky. Snad na dlouho

13.02.2008 / Eva Streichsbierová

A je to tady, nejzajímavější část sezony stojí na startu. Play off první hokejové ligy začne ve čtvrtek v podvečer a zasáhne do něj také Dukla Jihlava. Tým trenéra Karla Dvořáka pocestuje na dva dny do Vrchlabí. Cíl má jasný – uspět alespoň v jednom ze dvou zápasů. „Nejlepší by bylo vyhrát hned ten první,“ říká kapitán jihlavského mužstva Oldřich Bakus. Oba souboje začnou na vrchlabském ledě v 18 hodin.

V závěru základní části se soupeři jihlavských hokejistů dařilo, naopak Dukla třikrát prohrála. „To už jsme ale hodili za hlavu,“ dušuje se dvaatřicetiletý útočník. „Chceme uspět a uděláme pro to všechno,“ slibuje Bakus.

Štěstí ve vyřazovacích bojích se láká na hokejky nejrůznějšími způsoby, hráči jsou pro úspěch ochotni udělat téměř cokoliv. Ti jihlavští sáhli k osvědčenému způsobu.„Dohodli jsme se, že se nebudeme až do vyřazení holit,“ prozradil Bakus.

Trenér ale zřejmě dostane výjimku. „Kdepak, to už pro mě není,“ odmítal se smíchem naplánovanou akci hlavní kouč Karel Dvořák. „Naštěstí mám dva mladé asistenty, ti ať se klidně zapojí,“ přispěchal s náhradní variantou.

Dobrá nálada a pohoda jsou před play off vítanými společníky v kabině, nervozita a pochybnosti naopak mezi jihlavské hokejisty v nejbližší době nesmějí. „Kluci jsou odhodlaní, mají vůli po vítězství a já věřím, že to na ledě potvrdí,“ přeje si Dvořák.

Jediné, co dělá kouči starost, je složení sestavy. Obejít se totiž bude muset bez Petra Štracha, Jiřího Kubáta a Tomáše Čachotského. Prvně jmenovaný léčí mononukleózu, druhý se zranil v sobotním utkání s Olomoucí a třetího potřebuje extraligové Znojmo.

„Takhle je to prostě už od začátku dohodnuté, takže se nedá nic dělat,“ krčí rameny nad ztrátou druhého nejproduktivnějšího hráče trenér.

O kvalitách Vrchlabí Dvořák absolutně nepochybuje. „Hrají tam mladí, ambiciózní kluci z Liberce, kteří jsou důraznější, chtějí víc bruslit... Ale zase na druhou stranu jsou vzhledem k věku psychicky labilnější,“ říká.

V brance by měl od začátku nastoupit Milan Řehoř, záda mu bude ze střídačky krýt Pavel Falta.