Rozhovor s Jakubem Brychtou nejen o letní přípravě

17.05.2008 / Wally

V loňské sezóně extraligy dorostu odehrál Jakub Brychta čtyřicet dva utkání ve kterých si připsal čtrnáct bodů, na tři duely nakoukl i do nejvyšší juniorské soutěže, kde však vyšel bodově naprázdno. Letos by to měl být on, kde spolu s dalšími parťáky ročníku 92 potáhne jihlavské dorostence znovu do play-off. V následujícím rozhovoru jsme si s ním povídali o suché letní přípravě, ale i o právě končícím mistrovství světa v Kanadě.

Jak zatím probíhá letní příprava?
Letní příprava zatím probíhá dobře, je celkem namáhavá. Letošní je oproti loňsku daleko těžší. Ale je to potřeba, abychom se dobře připravili na extraligu.

Co děláte v rámci suché přípravy?
Hlavně běháme, třeba i v písku nebo na Heulose. Hrajeme různé míčové hry, chodíme do posilovny, prostě to, co je pro nás důležité. Po tréninku si ještě snažím přidávat a cvičím i doma.

Máte pět tréninků po sobě, poté den volna a v neděli zase trénink. Jak trávíte volnou sobotu?
V sobotu se snažím nelenošit, jdu si na půl hodiny ven zaběhat nebo si zastřílet.

Podle slov trenéra Zemana byste měli vyrazit na týdenní soustředění, jak vám se tato myšlenka zamlouvá?
Určitě bych to přivítal, byla by to změna a lépe se na takovém soustředění tvoří parta.

Jaká bude vaše pozice c týmu?
Měl bych společně s dalšíma klukama ročníku 92 nahradit 91, kteří odešli mezi juniory, ale nebude to nic jednoduchého. Určitě mě ale nechybí chuť se s tím úkolem poprat.

Máte nějakého parťáka se kterým byste chtěl hrát v jedné lajně?
Se Štěpánem Zídkem, s ním sem hrál v loňské sezóně a celkem by mě i vyhovoval Ondra Pěška. (úsměv)

Jak byste prozatím porovnal loňskou a letošní partu?
Zatím bych to moc nehodnotil, neb jsme spolu ještě krátce, ale bez těch 91 je to takové divné. Neb hlavně na nich ležela tíha zodpovědnosti, což nyní přešlo na nás.

Koho vidíte jako jedničku v týmu?
Sice tu je a bude nějaká konkurence, ale myslím si, že Jirka Šťastný je z nich nejlepší a že on bude naše brankářská jednička.

Sledujete mistrovství světa v Kanadě?
Určitě jsem se koukal. Ty pozdně večerní časy ale nebyly nic pro mě, takže sem to sledoval spíše ze záznamu. Věřil sem, že náš celek skončí do třetího místa, ale bohužel to nevyšlo. Z našeho týmu je pro mě takovým vzorem Radim Vrbata. Zklamáním pro mě byl výkon Slováků, myslím si, že rozhodující utkání s Německem podcenili, že si mysleli, že to půjde samo, ale ono to nešlo, a proto dopadli jak dopadli.