Ladislav Hlaveš by rád v Jihlavě zakotvil co nejdéle

24.05.2008 / Wally

Ladislav Hlaveš se narodil 27. července 1992 v Táboře. Loňskou sezónu začínal v Českých Budějovicích, poté však odešel do Třebíče. Letos se však zapojil do přípravy Dukly, kde by rád odehrál celou sezónu a zůstal tu i déle neb se v Jihlavě chystá studovat střední školu stavební. Co na sebe 185 cm vyský obránce prozradil si můžete přečíst v následujícím článku.

Jak jste se ocitl v Jihlavě?
Loňskou sezónu jsem začal v Budějovicích, ale měsíc po začátku sem odešel do Třebíče. Letos sem měl jít zpátky do Českých Budějovic neb sem se narodil v nedalekém Táboře, ale poté mě zavolal pan Zeman a jelikož mě tady nabídli lepší podmínky, tak sem se rozhodl jít do Jihlavy.

Co studujete za školu a kde bydlíte?
Jsem v deváté třídě na základní škole a bydlím v Jihlavě na internátě.

Jak byste porovnal přípravu v Českých Budějovicích a v Jihlavě?
Zatížení v letní přípravě je v obou klubech podobné.

Na co se převážně vy jako obránce v letní přípravě zaměřujete, abyste vydržel celou sezónu?
Určitě je potřeba vytrvalost a síla. Hlavní je dělat přípravu naplno a nic neošidit, v sezóně se to pak negativně může projevit.

Potkalo vás někdy během letní přípravy zranění?
Určitě mě něco podobného potkalo, chyběl sem třeba čtrnáct dní. Může se to poté projevit i na ledě, kdy se člověk do formy dostává pomaleji. Ono také záleží v jaké době zranění přijde. Přeci jen, když na začátku, dá se to ještě dohnat.

Vy jste loni v dresu Třebíče proti Dukle hrál?
Hrál sem proti Dukle dvakrát, v Třebíči jsme vyhráli po nájezdech a v Jihlavě jsme prohráli.

Jaké jsou vaše ambice v Jihlavě?
Rád bych se propracoval mezi čtyři nejlepší obránce, abych byl častěji na ledě a během sezóny si třeba zahrát i za juniory. Protože se mě v Jihlavě líbí, rád bych tu vystudoval střední stavební školu na kterou se po devítce hlásím.

Jak si podle vás povedete v sezóně jako tým?
V loňské sezóně se Dukla dostala do prvního kola, což na nováčka bylo dobré. Letos bychom rádi zopakovali stejný výkon, ale spíše jej ještě překonali.

Už máte nějakého vybraného parťáka do obrany?
Záleží koho my určí trenér Zeman, jinak zatím nikoho, koho bych vyloženě chtěl nemám. Přeci jen sem tu zatím krátce, takže se s ostatníma postupně seznamuju a poznávám je.

Sledoval jste mistrovství světa v Kanadě?
Koukal jsme hlavně na zápasy našeho týmu. Vyhovovalo mě, když se hrálo od sedmi či nejpozději v devět, ale při vytížení v tréninku moc nešlo sledovat ty ranní zápasy. Věřil sem, že se dostaneme do finále nebo přinejhorším skončíme třetí. Hodně v negativním slova smyslu mě asi jako většinu lidí překvapili Slováci.