Mareš už měl cestování dost, chtěl se vrátit domů

02.08.2008 / Eva Streichsbierová

Do Jihlavy se útočník Jaroslav Mareš vrátil po třech letech. Jeho tehdejší odchod z Dukly nebyl zrovna ideální, vedení klubu ho vyřadilo krátce před koncem sezony. „Nesl jsem to těžko, ale ta doba už je pryč,“ říká jednatřicetiletý rodák z Pelhřimova.

Foto z pátečního tréninku zde

O důvodech jeho konce v Dukle se dlouho spekulovalo a padala i různá obvinění. „Já mám ale čisté svědomí,“ tvrdí Mareš. „Teď jsem rád, že můžu být zpátky. Všechno vyprchalo, a to jak z mé strany, tak i ze strany Jihlavy. Už se k tomu nechci vracet,“ uzavírá minulost.

První náznak možnosti vrátit se do Dukly padl loni v zimě, během vánoční přestávky. „Tehdy jsem využil možnost v Jihlavě týden trénovat a v té době mi Béďa Ščerban řekl, že by měli příští rok o moje služby zájem,“ přiznává zkušený útočník.

Dvě z posledních tří sezon strávil Mareš v zahraničí. Nejprve si vyzkoušel norskou ligu v dresu Lillehammeru, pak se na chvíli vrátil do Česka, kde si zahrál v Havířově, a loni působil v německém Peitingu. „Za poslední roky jsem se necestoval ažaž. Mám malé dítě a prakticky jsem ho neviděl. Už chci být doma,“ má jasno.

Původně měl do Dukly namířeno také jeho spoluhráč z Peitingu - Miloš Vavruša, jenomže německý klub českého obránce neuvolnil. „Myslím, že je obrovská škoda. Miloš je opravdu výborný obránce a moc by nám pomohl. On je ale takový člověk, který nechce nic hrotit. Měl smlouvu a nechal tomu volný průběh, takže to vypadá, že tam zůstane,“ vysvětluje Mareš.

Na novou sezonu v jihlavském dresu se pelhřimovský rodák těší. „Znám zdejší prostředí, i maséry,“ usmívá se. „Samozřejmě první dny na ledě jsou pro nás starší hráče o malinko těžší, ale každý den se to zlepšuje. Půjde to,“ je přesvědčen.