Přijede těžký soupeř, varuje jihlavský trenér Dvořák

19.09.2008 / Eva Streichsbierová

Podruhé v jednom týdnu se prvoligoví jihlavští hokejisté představí domácímu publiku. Na Horáckém zimním stadionu přivítají v sobotu v 17.30 Berounské Medvědy. Po stránce bodového zisku jsou na tom oba soupeři stejně, Středočeši vyhráli ve Vrchlabí a Dukla doma ve středu porazila Třebíč.

„Určitě přijede těžký soupeř, který bude dobře bránit a všechno bude záležet na tom, jestli se dokážeme střelecky prosadit,“ říká hlavní kouč jihlavského A-týmu Karel Dvořák.

Každopádně sebevědomí hokejistů Dukly šlo po středečním derby nahoru. Po dvou těsných porážkách se konečně dočkali povedeného výsledku. „Výhra pro nás byla hodně důležitá. Sice ubojovaná, ale právě takovou jsme asi potřebovali. Teď věřím, že v tom budeme pokračovat,“ přeje si trenér.

V souboji s Třebíčí se na ledě poprvé v sezoně objevil útočník Ladislav Rytnauer, který doléčil zranění ramene. Příliš prostoru ale osmadvacetiletý útočník ještě nedostal, trenéři ho využívali hlavně v přesilovkách. Proti Berounu už by mělo být všechno jinak.

„Vzhledem k tomu, že se teď hraje i v pondělí, a pak zase hned ve středu, tak chceme zapojit do hry všechny čtyři útoky. Láďa by měl nastoupit s Jirkou Hanzalem a Tomášem Hradeckým,“ prozrazuje Dvořák.

Na Medvědy narazila Dukla už v přípravě, v polovině srpna si přivezla z Berouna vysoké vítězství 7:3. „Já jsme ale klukům řekl, ať na tenhle výsledek zapomenou, že tentokrát přijede úplně jiné mužstvo,“ varuje trenér.

„Přesvědčili mě vítězstvím ve Vrchlabí a doma pak těsně prohráli s Havířovem. Výsledek ze zápasu s Chomutovem neberu, ten má velmi silný tým,“ dodává.

V pátečním tréninku se jihlavští hokejisté zaměřovali na nácvik nerovnovážných situacích. Pilovali jak přesilovky, tak i oslabení.

„Určitě to bude důležité. Kdybychom například ve středu proměnili dvojnásobnou přesilovku proti Třebíči, mohl ten zápas vypadat úplně jinak,“ je přesvědčen Dvořák. „Myslím, že by bylo záhodno, kdybychom v každém zápase vstřelili v početní výhodě aspoň jeden gól.“