Jihlavští hokejisté míří do Kotliny k souboji s Rebely

08.10.2008 / Eva Streichsbierová

Jihlavské hokejisty čeká druhé derby v letoší prvoligové sezoně. Tentokrát se Dukla vypraví na led havlíčkobrodských Rebelů, kterým zatím v tabulce patří čtrnáctá příčka. Jihlava je třetí. Souboj dvou regionálních rivalů začne na stadionu v Kotlině dnes v 18 hodin.

Tabulkové předpoklady sice pasují do role jasného favorita Duklu, jenomže v derby se bodové rozdíly pokaždé mažou. „To absolutně nehraje žádnou roli. Oni vůbec nepředvádějí špatný hokej, jenom měli horší rozlosování. Za patnáct kol může být situace úplně jiná,“ varuje jihlavský útočník Daniel Hodek.

Právě on má ještě v čerstvé paměti jak moc prestižně bere Brod derby s Jihlavou. Na jaře letošního roku totiž oblékal dres Rebelů. „Určitě vypíšou nějaké prémie. Každá výhra nad Duklou je pro ně velký úspěch, takže po nás určitě půjdou,“ ví druhý nejproduktivnější hráč prvoligové soutěže.

Statistikám vévodí společně s parťákem z elitního útoku Oldřichem Bakusem. „Myslím, že právě na naši první lajnu si budou dávat hodně velký pozor, budou nás chtít vymazat. Tak holt musejí pomoct ostatní, abychom nějaké ty góly dali. Řehy zachytá a já myslím, že to bude dobrý,“ tvrdí Hodek.

Také hlavní kouč jihlavského týmu Karel Dvořák věří, že se jeho svěřencům bude dařit. I když o síle soupeře nepochybuje. „Brod se na nás určitě velmi dobře připraví, bude hodně namotivovaný. Ale já doufám, že i my tam přijedeme hodně nažhavení, abychom konečně uhráli nějaký dobrý výsledek. Protože s nimi jsme v soutěži moc často nebodovali,“ říká trenér.

Havlíčkův Brod zatím vyhrál v letošním ročníku jen třikrát, z toho v jednom případě až po samostatných nájezdech. Proti Jihlavě si ale tradičně věří. „Pomáhá nám to, že z Jihlavy dojíždí pět kluků a ti mají samozřejmě mnohem větší motivaci vyhrát. Vůbec si myslím, že my to bereme víc prestižněji, a proto nám taky derby tak jdou,“ vysvětluje šéf brodské střídačky Petr Novák.

V sestavě Dukly chyběl v pondělním duelu s Mostem patnáctiletý obránce David Musil, který zřejmě nepocestuje ani dnes do Havlíčkova Brodu. „David je mladý kluk, který letos začal chodit na gymnázium a je potřeba, aby si pár věcí kolem školy vyřešil. Prostě aby toho na něj nebylo moc. Ale samozřejmě s ním počítáme dál,“ hlásí Dvořák.