Dukla odjela do Mostu se třemi extraligovými posilami

19.11.2008 / Eva Streichsbierová

V dresu Dukly Jihlava se dnes v Mostě opět představí extraligové posily. Tentokrát dokonce hned tři. Kromě dvojice zlínských útočníků Michala Pšurného a Stanislava Balána naskočí do hry nově také třinecký obránce Janis Andersons. „Máme slíbeno, že by u nás mohl být celý měsíc. Ale samozřejmě se může stát, že se Třinci někdo zraní a stáhne si ho zpátky,“ říká sportovní manažer jihlavského klubu Patrik Augusta.

Foto: www.hcwerk.cz

Zlínská dvojice Pšurný – Balán odehrála za Duklu v letošní prvoligové sezoně dva zápasy. A v obou zažila vítězství. Nejprve na Horáckém zimním stadionu pomohli oba útočníci Jihlavě k vítězství 3:2 v souboji s Porubou a poté byli také u výhry 4:3 v Benátkách nad Jizerou.

Michal Pšurný se v jihlavském dresu trefil jednou a přidal jednu asistenci, Stanislav Balán si připsal jednu přesnou přihrávku. „U nich zatím neumím říct, jestli bude tenhle start za Duklu poslední, nebo zda nám pomůžou ještě i v dalších zápasech,“ krčí rameny Patrik Augusta.

Janis Andersons pochází z Lotyšska, je mu dvaadvacet let a v extraligovém Třinci působí druhým rokem. Do Česka přišel v sezoně 2006/2007 z Rigy a jako první si ho vybral Vsetín. Andersons byl v minulosti také členem juniorské reprezentace Lotyšska.