Podruhé během tří dnů narazí Dukla na severočeský tým

16.01.2009 / Eva Streichsbierová

Do Jihlavy dorazí o víkendu lídr prvoligové tabulky. V sobotním utkání 43. kola se domácí Dukla postaví Ústeckým Lvům. Tedy soupeři, který jí v letošní sezoně připravil dvě kruté porážky. „Pokud nás fanoušci podpoří, pak se můžou kluci v tomhle utkání ukázat,“ je přesvědčený dočasný hlavní kouč jihlavského A-týmu Josef Augusta. Zápas začne na Horáckém zimním stadionu v 17.30.

Příznivci Dukly zatím v novém kalendářním roce nemohou příliš jásat. Jejich mužstvo totiž na domácím ledě ještě nevyhrálo. „Je pravda, že třeba pondělní zápas s Hradcem měl hluchá místa, ale za úvod první třetiny a celou poslední si kluci podporu určitě zaslouží,“ říká šéf jihlavské střídačky.

Pro oba soupeře to bude už čtvrtý vzájemný souboj v letošním soutěžním ročníku, přičemž v úvodním slavila Dukla výhru 3:1 a v dalších dvou utrpěla debakly 1:8 a 2:7. „Já věřím, že kluci do toho tentokrát dají všechno, že budou hrát hokej, který se bude divákům líbit. A taky, že nebudeme nikde na nic čekat a přinutíme lídra k velkému výkonu,“ přeje si Augusta.

Proti Severočechům by měla Jihlava nastoupit v brance s teprve sedmnáctiletým gólmanem Filipem Novotným, který už chytal ve středu v Chomutově a podal velmi dobrý výkon. I jeho zásluhou si Dukla přivezla z horkého severočeského ledu bod za porážku 2:3 po samostatných nájezdech.

Do sestavy jihlavského týmu by se měl z rozsáhlé marodky vrátit zatím zřejmě pouze útočník Ladislav Rytanuer. Naopak ve stavu nemocných dál zůstávají Milan Řehoř, Pavel Staněk, Pavel Suk, David Dolníček a Oldřich Bakus. „Oldu by měli maséři a doktoři připravit na středu, stejně jako Milana. U ostatních se uvidí,“ prozrazuje trenér.

Ústí nad Labem vládne první lize suverénně. V dosavadním průběhu sezony se v úspěšnosti dostalo zatím jako jediné přes hranici sta bodů. V minulém kole porazilo na domácím ledě Havířov 3:1. Nejproduktivnějšími hráči severočeského mužstva jsou Martin Šagát, Rastislav Špirko. Oba mají na kontě 34 kanadských bodů.