Junioři budou bojovat o místo v nedělní sestavě

19.03.2009 / Eva Streichsbierová

Jihlavské juniory čeká předposlední vystoupení v již rozhodnuté baráži o extraligu. Mladíci Dukly se v pátek představí na ledě Hradce Králové. „Zase budeme hrát na čtyři pětky. Všichni dostanou dostatek prostoru,“ tvrdí trenér Aleš Totter. Zápas začne na hradeckém stadionu v pátek v 16 hodin.

První dvě místa v barážové tabulce si rozdělily Dukla Jihlava a Poruba. V závěrečných dvou kolech už půjde pouze o to, kdo celou soutěž vyhraje a kdo skončí na třetí až šesté pozici. I proto se uvažovalo o předčasném konci postupových bojů. „Je pravda, že tohle od některých týmů zaznělo, nakonec se ale baráž dohrávat bude. A já myslím, že po sportovní stránce je to správné,“ pokyvuje hlavou trenér jihlavských mladíků.

Právě Dukla hlasovala rozhodně pro pokračování. A jako druhý projevil v tomto směru aktivitu Vsetín. „Ostatní týmy hrály mrtvého brouka a čekaly, co bude. My jsme si pak zavolali s Lexou Jaškinem a dohodli se, že to dohrajeme až do konce. No a zbytek se přizpůsobil,“ říká Totter. „A můžu jenom znovu zopakovat, že je to tak správně,“ dodává.

Nicméně výraznou motivaci už asi od hráčů nelze očekávat. „Jasně, na klukách bylo třeba v tom minulém zápase se Vsetínem vidět, že z nich spadla určitá obava. Najednou přestali plnit věci, které nám předtím zajišťovaly úspěch. Každopádně my jsme jim řekli, že alespoň jedno z těch nadcházejících dvou utkání musí vyhrát. Chceme být totiž první,“ přiznává šéf jihlavské střídačky.

V pátek se Dukla představí v Hradci Králové a v neděli se pak s letošním ročníkem rozloučí na domácím ledě v utkání s Porubou. „Jak už jsem řekl, v pátek dostanou příležitost všichni a uvidíme, jak se kdo snaží. Podle toho pak složíme sestavu na neděli. A já si myslím, že by kluci nechtěli poslední zápas doma vidět jenom ze střídačky, nebo dokonce v civilu z hlediště,“ posílá svému týmu jasný vzkaz Totter.

Jistotu má pouze v obsazení postu gólmana. „V pátek bude chytat Honza Jíra, protože si to zaslouží. Celou baráž parádně podporoval Petra Navrátila. Dohromady byli skvělá dvojka. V neděli se pak do branky postaví Petr,“ prozrazuje trenér. V prvním vzájemném duelu baráže porazila Jihlava Východočechy na domácím ledě 2:1.