O tom, jak Rytnauer přišel o góly a zápas skončil remízou

27.03.2009 / Redakce

Na jedné straně kapitán Dukly Jihlava Oldřich Bakus, na druhé Ladislav Rytnauer, v brankařské výstroji obránce Petr Novák a v poli gólman Vratislav Vajner. Přesně tak to ve čtvrtek v podvečer vypadalo na Horáckém zimním stadionu, kde si jihlavští hokejisté zahráli s obchodními partnery klubu. Do zápasu se zapojili také jednatel klubu Bedřich Ščerban a sportovní manažer Patrik Augusta. „Do výstroje jsem se oblékl po nějakých dvou letech,“ „práskl“ na sebe šéf sportovní sekce.

Utkání trvalo s menšími přestávkami hodinu a skončilo vítězstvím žlutých 9:6. „Bohužel góly, které vstřelil Láďa Rytnauer, se nám nelíbily, takže je odpočítáváme. Tím pádem tady máme nerozhodný výsledek 6:6,“ hlásil moderátor zápasu Zdeněk Drla. „Vítěze určí penaltový rozstřel,“ dodal vzápětí.

V něm se pak dařilo více červeným. A to především díky Petru Palovčíkovi z Českého rozhlasu Region, který v brance předvedl několik opravdu efektních zákroků. „Řehoř ze mě ale asi nebude,“ usmíval se hrdina samostatných nájezdů.

Přátelský souboj se poté „dohrával“ ve VIP prostorách Horáckého zimního stadionu. Ten zaplnila zhruba padesátka zúčastněných. „Bylo to velmi příjemné, výborně jsme se pobavili,“ pochvaloval si setkání s obchodními partnery Ščerban. „Chtěli jsme jim dát tímto způsobem možnost okusit zápasovou atmosféru přímo z ledu,“ dodal.

Foto z akce zde.