Hokejisté Dukly narazí na dalšího extraligového soupeře

17.08.2009 / Eva Streichsbierová

Poslední zápas skupiny C v Tipsport cupu odehrají jihlavští hokejisté v domácím prostředí. Dukla si zatím v letním poháru vede výborně. Minulý týden dokonce získala skalp extraligového vicemistra – pražské Slavie. V úterý ji čeká další utkání se zástupcem nejvyšší domácí soutěže. Na Horáckém zimním stadionu změří v úterý v 18 hodin síly s Kladnem.

Vítězstvím na ledě Slavie se prvoligoví hokejisté Dukly postarali o největší překvapení pohárového seriálu. „Samozřejmě je to pro nás velké povzbuzení, ale pořád jde jenom o přípravu,“ mírnil nadšení útočník Jiří Hanzal.

Svěřenci trenérské dvojice Josef Augusta, Roman Mejzlík svého soupeře šokovali. „Ze začátku to nebylo nic moc, nastoupili jsme k utkání bojácně, jenomže pak se to zlomilo. Nevím, jestli nás domácí podcenili, to by byla spíš otázka pro ně. Každopdáně si myslím, že jsme byli lepší,“ prohlásil autor rozhodující trefy.

Lépe než Slavie je na tom jihlavský tým také v tabulce pohárové skupiny C. Před závěrečným vystoupením má na kontě šest bodů, drží druhou příčku za Pardubicemi a živí naději na postup do semifinále. „Nic takového jsme neplánovali, prostě to takhle vyšlo. My si chtěli hlavně zahrát s kvalitními soupeři,“ hlásil Mejzlík.

A extraligové Kladno je rozhodně jedním z nich. Nicméně i proti němu si Dukla věří. „Bylo by samozřejmě hezký, kdybychom zase vyhráli,“ usmíval se Hanzal. „Už proto, že hrajeme před domácími fanoušky. Věřím, že jsme je těmi předchozími výsledky nalákali a že jich přijde co nejvíc,“ dodal.

Jihlavští hokejisté prý zase na oplátku udělají maximum pro co nejlepší výsledek. Do sestavy Dukly už by se mohl vrátit útočník Libor Bezděk, kterého minulý týden trápily střevní problémy. Naopak chybět zřejmě dál budou Pavel Březina, Pavel Suk a Jaroslav Mareš. „Ten čeká na výsledky od doktora. Teprve pak se uvidí, co s ním bude dál,“ prozradil Mejzlík.

Tabulka skupiny C Tisport cupu:
1. HC Moeller Pardubice 3 8:3 7 2. HC Dukla Jihlava 3 6:5 6 3. HC Slavia Praha 3 9:8 5 4. HC GEUS OKNA Kladno 2 8:5 3 5. HC Vrchlabí 3 1:11 0