Trenér Mejzlík: Zápas jsme zvládli hlavně díky Řehymu

17.09.2009 / Eva Streichsbierová

Druhý zápas, druhé vysoké vítězství. Hokejisté Dukly Jihlava zahájili novou druholigovou sezonu výborně. Po výhře 7:2 v souboji s Třebíčí si ve středu přivezli další tři body z Hradce Králové, kde uspěli 5:1. „S výsledkem jsme určitě spokojeni. I když hra se nám zdá chvílemi pořád ještě poněkud syrová,“ uvedl po zápase asistent hlavního kouče Dukly Roman Mejzlík.

Jihlava se mohla v souboji znovu opírat o skvělý výkon gólmana Milana Řehoře, který tým držel především v oslabeních. Hradecké střelce deptal svými spolehlivými zákroky. Za celé utkání kapituloval pouze jednou. „On byl ten, díky němuž jsme zápas v Hradci zvládli. Chytá opravdu parádně,“ nešetřil komplimenty na adresu svého svěřence trenér.

Po první třetině měly oba týmy k bodovému zisku stejně daleko. Za domácí se trefil v početní výhodě Patrik Fořt, za Jihlavu srovnával Jan Hrbatý. Ve druhé části už ale střelecky úřadovala jenom Dukla. Do vedení ji poslal Juraj Minčák a chvilku před druhým odchodem do kabin zvýšil náskok svého týmu na 3:1 jihlavský kapitán Oldřich Bakus.

„Podle mě to byl rozhodující moment utkání. Soupeř pak musel otevřít hru a my jsme jeho chyby v závěru potrestali dalšími dvěma góly,“ uvedl Mejzlík. „Před poslední třetinou jsme na kluky apelovali, aby hlavně zbytečně nefaulovali. Já vím, že je to někdy těžké, nicméně je prostě potřeba mít hru pořád před sebou a nepropadat,“ dodal.

Pokyny trenérů si ovšem jihlavští hráči vzali k srdci jen z části. Sice příliš nepropadali, ovšem počet vyloučených neustále rostl. „Dneska pokud na někoho sáhnete hokejkou zezadu, tak to většinou rozhodčí píská. Někdy je to diskutabilní, nicméně je to tak. Pokud budeme mít puk pod kontrolou, budeme dostatečně bruslit, tak se nám tohle nemůže stávat. Jenomže to je na každém, aby si tyhle věci srovnal v hlavě,“ zlobil se Mejzlík.

Stejně jako v prvním utkání nové sezony se znovu prosazovaly všechny útoky. A úvodní přesné trefy si připsali také dva nejproduktivnější hráči loňského ročníku – Oldřich Bakus a Daniel Hodek. I když souhra elitní formace znovu malinko skřípala. „Najít k Bakynu a Danovi levé křídlo není jednoduché. Tomáš Čachotský je prostě trochu jiný typ hráče. Ale já pevně věřím, že se přizpůsobí, že nakonec všichni tři najdou společnou řeč,“ svěřil se s přáním Mejzlík.

Po dvou zápasech má Dukla na kontě plný počet bodů a lichotivé skóre 12:3. V prvoligové tabulce se díky tomu vyšvihla na vedoucí příčku. „Pro nás je nejpozitivnější, že naše hra snad konečně nebude závislá jenom na jednom útoku,“ radoval se Augustův asistent. „Ještě jednou opakuji: v Hradci jsme vyhráli hlavně díky výkonu brankáře a tomu, že jsme dokázali potrestat chyby domácích,“ zakončil hodnocení povedeného duelu.