Prvoligovým statistikám vládnou jihlavští hokejisté

09.11.2009 / Redakce

Dukla Jihlava má ve svém kádru po osmnácti odehraných kolech nejproduktivnější hráče celé prvoligové soutěže. Na čele kanadského bodování se usadil kapitán jihlavského týmu Oldřich Bakus, obráncům vládne Rostislav Malena. V první desítce celkového pořadí navíc figurují jména dalších dvou hokejistů Dukly.

Čtyřiatřicetiletý Bakus zatím posbíral v letošním ročníku 26 bodů za 10 gólů a 16 asistencí. Druhý Radek Duda z Chomutova na něj ztrácí tři body. Na třetím místě se drží Bakusův spoluhráč z útoku Daniel Hodek, který má na kontě 10 branek a 12 přihrávek. A do první desítky se díky posledním dvou povedeným utkáním dostal také Tomáš Čachotský. Ten nastřílel 8 gólů a u dalších 12ti asistoval, což mu momentálně zaručuje šestou pozici.

Mezi prvoligovými obránci je na tom po stránce sbírání bodů nejlépe jihlavský Rostislav Malena. Dvaatřicetiletý bek se letos už dvakrát zapsal do střelecké listiny a při dvanácti gólech svých spoluhráčů byl uveden jako asistent. Na druhé místo se propracoval šumperský Lubomír Vosátko, který má o dva body méně. Třetí je s 10ti body chomutovský Lukáš Pulpán.

V kategorii gólmanů si drží nejlepší statistiky ústecký brankář Dušan Salfický. Jihlavský Milan Řehoř je po osmnácti kolech osmý.