Hokejisté Vysočiny skončili na Zimní olympiádě dětí a mládeže čtvrtí

06.02.2010 / Jakub Mezlík

Šestice jihlavských hokejistů přispěla k velmi dobrému umístění kraje Vysočina na Zimních olympijských hrách dětí a mládeže v Liberci. V konkurenci čtrnácti krajů skončili hráči ročníků 95 a 96 na čtvrtém místě. „Hráli jsme jako tým, a to rozhodlo. Všichni jsme plnili co měli a podržel nás gólman,“ hodnotil úspěšné vystoupení Ondřej Kovářů, po Janu Mandátovi druhý nejproduktivnější hráč týmu.

Hokejisté Vysočiny dovedli do úspěšného konce několik velmi dramatických zápasů ve skupině a mezi sedmi týmy skončili za Zlínským krajem na druhém místě. „Nepřijeli jsme tam vůbec jako favoriti, ale nerozhodovalo to, kdo měl jaké hvězdy, ale kdo hrál jako tým. Ve skupině jsme zahráli slušně, akorát se nám nedařilo dávat moc góly, nejvíce se nám povedl poslední zápas proti Libereckému kraji, kde šlo o všechno,“ popisoval Kovářů.

V souboji o třetí místo poté Vysočina narazila na Jihočeský kraj s celou řadou českobudějovických hráčů v sestavě a neoblíbenému soupeři podlehla 1:4, i když po první třetině vedla. „Dvě třetiny jsme hráli hodně dobře, pak jsme ale začali hrát složitý hokej, ve třetí třetině jsme polevili a pak už nám tam spadlo skoro všechno,“ řekl o smolném závěrečném zápase patnáctiletý jihlavský útočník.

Výsledky

Kraj Vysočina – Zlínský kraj 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
Branky: Dudáček – Stuchlík, Pokorný

Hlavní město Praha – Kraj Vysočina 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Branky: Fortelka – Kovářů, Mandát

Kraj Vysočina – Jihomoravský kraj 2:2 (0:0, 1:2, 1:0)
Branky: Kovářů, Dundáček – Růžička, Zbořil

Kraj Vysočina – Ústecký kraj 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky: Mandát 2 – Janák

Olomoucký kraj - Kraj Vysočina 2:2 (0:1, 1:0, 1:1)
Branky: Groer, Šoustal – Čermák, Beránek

Liberecký kraj - Kraj Vysočina 1:4 (0:0, 0:3, 1:1)
Branky: Mandát 2, Beran, Dvořák

O 3. místo
Kraj Vysočina – Jihočeský kraj 1:5 (1:0, 0:1, 0:4)
Branky: Beránek – Pašek 2, Indrák, Ruda, Prokeš

Sestava

Brankáři: Dominik Svoboda (Třebíč), Čeněk Novák (Pelhřimov)
Obránci: Roman Čermák, Šimon Szathmáry, Jan Brussmann (všichni Jihlava), Tomáš Dvořák, David Vala, Radim Žuček (všichni Havlíčkův Brod), Václav Půža (Žďár nad Sázavou), Filip Pyrochta (Třebíč)
Útočníci: Ondřej Kovářů, Simon Beran, Jan Mandát (všichni Jihlava), Filip Dundáček, Tomáš Ludvík, Ondřej Hlídek, Ondřej Beránek, Radim Zohorna (všichni Havlíčkův Brod), David Pazourek, Lukáš Jícha (oba Žďár nad Sázavou), Jan Abrahám, Miroslav Bednář (oba Třebíč)
Trenéři: Jiří Jungwirth, Tomáš Mariška, Antonín Micka