Dukla jede na Slovensko, utká se znovu se Skalicí

23.08.2010 / Zdeněk Drla

Popár dnech se potká jihlavská Dukla znovu se Skalicí. Ve čtvrtek remizovali svěřenci trenéra Petra Vlka doma se slovenským extraligistou 3:3. Teď je na řadě odveta na ledě u našich východních sousedů. V tomto zápase mají možnost předvést se hráči bojující o místo v kabině A-týmu. Trenér Vlk ve středu oznámí zúžení kádru.
Zápas mezi HK 36 Skalica a Duklou Jihlava začíná v 17 hodin.

Dukla odehrála zatím šest přípravných zápasů, pokaždé v jiné sestavě. Trenérské duo Petr Vlk Patrik Augusta hledá ideální složení pětek před nadcházející prvoligovou sezonou. Šanci ukázat se v prvním týmu Dukly Jihlava tak dostávají i mladí hráči z juniorky. Po zápase se Skalicí oznámí hlavní trenér složení kádru, se kterým odehraje zbývající přípravná utkání.

"Musíme mluvit i s trenérem juniorů které hráče, v případě, že by se nevešli do kádru, by si zabudoval do týmu on. Je to složitější otázka, není to jenom: ty ano, ty ne...," řekl po pátečním zápase v Táboře Petr Vlk. Ten si nechal přes víkend čas na rozmyšlenou, aby vyhodnotil dosavadní průběh přípravy. Ve středu pak hráčům oznámí, s kým počítá do bojů o prvoligové body.

Někteří mladíci se tak na soupisce týmu pravděpodobně neobjeví. "Není to ale o tom, že když se letos do týmu nevejdou, že nad nimi zlomíme hůl. Je to o budoucnosti těch hráčů. Tým se bude postupně budovat a ti kluci, i když se do týmu teď nedostanou, nemají dveře zavřené. Mají šanci hrát za juniorku. My je budeme dál sledovat. Sezona je dlouhá a není vyloučeno, že se během ní někdo z nich v týmu objeví," vysvětlil Petr Vlk.