Malí Dukláci vyhráli v Německu potřetí v řadě

05.10.2010 / Vladimír Šťastný

Skvělým úspěchem – vítězstvím, skončilo vystoupení malých hokejistů Dukly Jihlava na jubilejním desátém ročníku Memoriálu Ference Vozára v německém Freiburgu. Letošního turnaje se zúčastnilo šest týmů z Německa, Francie, Švýcarska a České republiky. Byl určen pro hráče ročníků narození 1999 a 2000. Hrálo se systémem každý s každým 2x15 minut.

Svěřenci trenéra Martina Pykala vstoupili do turnaje správnou nohou, když porazili domácí celek Freiburgu 5:1, ale hned ve druhém vystoupení se ovšem museli smířit s porážkou od silného německého celku Augsburger EV 1:5.

Zápasy turnaje se hrály podle německých mládežnických pravidel a s některými odlišnostmi se jihlavští hokejisté jen těžko vypořádávali.
„Největší problém klukům dělalo střídání, kdy hlasatel po minutě hry nahlásil výměnu hráčů. V ten okamžik se celá pětka musí dostat co nejrychleji ke střídačce, zůstat stát u mantinelu a do hry vyjedou čerství hráči. Puk zůstává po nahlášení střídání ve hře a zmocní se ho ten, kdo k němu má nejblíže,“ komentoval odlišnost pravidel trenér Pykal.

Právě v prohraném utkání využil soupeř zaváhání Dukly při střídání hned čtyřikrát. Ve zbývajích třech utkáních Dukla porazila postupně německý Schwenningen 5:0, švýcarský Aarau 2:1 a francouzský Colmar 5:1.

V nedělním finále se druhá Dukla střetla s prvním Augsburgerem. „Kluci si již dali na nepřirozené střídání pozor, hráli koncentrovaně a po zásluze vyhráli,“ dodal spokojeně Martin Pykal.

Součásti výjezdu na turnaj byla celodenní návštěva největšího zábavního parku v Německu Europaparku v Rustu, kde si mladí hokejisté vyzkoušeli množství moderních atrakcí v čele s horskými dráhami Silver Star a Blue Fire.

Výsledky Dukly v základní části:

Dukla Jihlava – EHC Freiburg 5:1 (2:0, 3:1)
Branky Dukly: Havelka 2, Novák, Prokš, Svoboda.

Dukla Jihlava – Augsburger EV 1:5 (0:3, 1:2)
Branka Dukly: Adam

Dukla Jihlava – SERC Schwenningen 5:0 (2:0, 3:0)
Branky Dukly: Adam, Najman, Novák, Habermann, Havelka

Dukla Jihlava - EHC Aarau 2:1 (1:0, 1:1)
Branky Dukly: Adam, Novák

Dukla Jihlava – HC Colmar 5:1 (4:1, 1:0)
Branky Dukly: Komín 2, Slabý, Novák, Štěrba

Finále:

Dukla Jihlava - Augsburger EV 3:0 (1:0, 2:0)
Branky Dukly: Najman 3

Sestava Dukly Jihlava:

Dominik Adam, Eva Adamová, Leoš Chromý, Richard Habermann, Oliver Havelka, Adam Hrbatý, Matyáš Kolátor, Jakub Komín, Vítězslav Kozel, Adam Najman, Michal Němec, Jakub Novák, Jan Prokš, Jiří Slabý, Matěj Stybor, Pavel Svoboda, Jakub Škarek, Daniel Šťastný, Jakub Štěrba, Vít Zápotočný
Trenér: Martin Pykal


Malí jihlavští hokejisté vyhráli tento turnaj již potřetí v řadě. Poprvé v roce 2006 skončili třetí. V letech 2007 a 2008 zvítězili. V loňském roce se turnaj kvůli stavebním úpravám haly nekonal.


Fotografie z německého Freiburgu si prohlédněte zde.