Byl to hodně těžký zápas s dobrým soupeřem, hodnotí Tomáš Čachotský

21.10.2010 / Zdeněk Drla

Bakus, Hodek, Pitule a dvakrát Čachotský. V tomto pořadí pálili přesně jihlavští hráči ve středečním utkání jedenáctého kola první hokejové ligy do sítě Chrudimi. Třikrát se trefili v první třetině a už to vypadalo na jednoznačný výsledek. Ve druhé části hry Chrudim snížila. Dukla ve druhé dvacetiminutovce neskórovala a tak se čekalo na rozuzlení ve třetím dějství. Tam dvakrát přesně zacílil Tomáš Čachotský. Nejprve za záda mladičkého gólmana Marka Langhamera dopravil odraženou střelu, podruhé skóroval čtyřicet vteřin před třetí sirénou, kdy hosté zkoušeli hru bez gólmana. „Byl to těžký zápas. Parádní tři body," prozradil po zápase dvoubrankový střelec, který je ještě podepsán coby asistent pod gólem kapitána Bakuse z první minuty utkání.

Vedení 3:1 ještě nemusí nutně znamenat, že soupeř složí zbraně a zápas bude pouze dohrávat. Potvrdila to i houževnatá Chrudim. „Bylo to vidět v minulých zápasech, ukázalo se to i tady, jak je liga strašně vyrovnaná. Nezáleží na tom, jestli se týmu momentálně daří nebo nedaří, nebo jestli hraje někde dole v tabulce," popsal těsně po zápase na východě Čech Tomáš Čachotský.
Chrudim má za sebou sérii těžkých zápasů. Řádně zastápěla Lvům v Ústí nad Labem, kde prohrála 1:3, urvala bod za remízy s Chomutovem i Znojmem. „Mančaft mají výborný, ještě je podpořili mladí kluci z Pardubic," hodnotí soupeře s orlicí na dresech Tomáš Čachotský.

Dukla po první třetině vedla 3:1 a vypadalo to na jednoznačný výsledek. Na začátku druhého dějství ale snížil na rozdíl jediné branky chrudimský Jan Šeda. „Na začátku druhé třetiny jsme měli takové hluché místo. Hráli jsme oslabení, ve kterém jsme inkasovali," popisuje dravý útočník 22. minutu, kdy Chrudim po vstřelené brance oživila naději na lepší výsledek. „Zápas jsme ale zvládli. Milan Řehoř parádně podržel vzadu," chválí strážce jihlavské svatyně. „Byl to hodně těžký zápas s dobrým soupeřem," dodává závěrem Tomáš Čachotský.