Jihlavští žáci na Olomouc vyzrát nedokázali

25.10.2010 / Jaroslav Wollmann

V neděli cestovali svěřenci Františka Zemana do Olomouce. Osmákům nevyšla převážně druhá třetina, kterou prohráli 1:4. Celkově pak 2:6. Sedmáci ve svém zápase doplatili na hrubé chyby a prohráli 3:5. Svěřenci Martina Pykala přivítali svého soupeře na Horáckém zimním stadionu. Šesťáci prohráli těsně 3:4. K zisku alespoň jednoho nepomohly ani dvě branky Dominika Adama. Páťáci po zpackané třetí dvacetiminutovce, kterou prohráli 0:3, podlehli žákům Olomouce 2:4.

Výsledky 24. 10. 2010

8. třída

8. kolo: Olomouc - Jihlava 6:2 (2:0, 4:1, 0:1)
Branky Jihlavy: Bambula, Pospíchal.
Sestava Jihlavy:
Adam (Nahodil) - Sobotková, Wasserbauer, Sobotka, Pospíchal, Reiterman - Křížek, Bambula, Bína, Najman, Anděl, Čermák, Tůma, Peschout.

„Po dnešním utkání je třeba pogratulovat soupeři k výhře. Předčil nás ve všech herních činnostech. Já musím říct, i když mě to hodně mrzí, že v dnešním utkání odehráli moji hráči tu nejhorší partii pod mým vedením. Zítra, až si v hodnocení utkání k tomu řekneme své, se doufám hráči poučí, proberou a v dalších utkáních, které nás čekají, podají lepší výkon," řekl po utkání trenér Zeman.

7. třída

8. kolo: Olomouc - Jihlava 5:3 (2:0, 2:2, 1:1)
Branky Jihlavy: Kousal 2, Mejzlík.
Sestava Jihlavy:
Škarek - Havelka, Dörrer, Pražák, Šlapáček, Indra - Kousal, Oščádal, Kaňkovský J., Berka, Mejzlík, Váňa, Chylík, Šulák.

„Dnešní utkání rozhodly individuální chyby, my jsme jich udělali bohužel strašně moc a soupeř de facto každou potrestal. Za stavu 0:2 jsme se vrátili do zápasu, když jsme srovnali na 2:2 a byli jsme kousek od třetího gólu. Bohužel individuální chyba nás znovu poslala do kolen a soupeř uskočil postupně až na 4:2 po druhé třetině. Ve třetí třetině už jsme neměli tu sílu a také štěstíčko, abychom vstřelili kontaktní gól. Pak dal soupeř pátý gól, kterým zvrátil náš optický tlak na svoji stranu, a po právu dnes vyhrál. My se z tohoto utkání musíme poučit, protože minulý týden jsme odehráli utkání až do šedesáté minuty, která nám přinesla vítězství. Dneska hráči nebojovali a nehráli tak jako minulý týden. Pár věcí jsme si k tomu v kabině řekli a já doufám, že si hráči uvědomili, že se hokej hraje až do posledního zahoukání," řekl po utkání trenér Zeman.

6. třída

8. kolo: Jihlava - Olomouc 3:4 (1:1, 2:2, 0:1)
Branky Jihlavy: Adam 2, Škoda. Nejlepší hráč Jihlavy: Dominik Adam.
Sestava Jihlavy:
Šťastný - Jančí, Habermann, Havelka, Mareš - Lupač, Adam, Slabý, Hrbatý, Němec, Novák, Hráček, Kozel, Škoda.

„Zápas podobný tomu jako odehráli páťáci. Opticky jsme měli převahu, hráli jsme a tvořili hru, soupeř jen bránil a čekal na naše chyby a bohužel my mu je díky některým hráčům nabídli. Chyběla nám finální přihrávka, lepší hra hráčů bez kotouče a opět se projevila naše největší bolístka, lepší a důraznější zakončení. To co kluci občas nedají snad už opravdu není normální. Výsledek utkání mě hodně mrzí, protože šancí jsme dnes měli dost. Snad příště," řekl po utkání trenér Pykal.

5. třída

8. kolo: Jihlava - Olomouc 2:4 (2:1, 0:0, 0:3)
Branky Jihlavy: Najman, Svoboda. Nejlepší hráč Jihlavy: Adam Najman.
Sestava Jihlavy:
Krejčí - Zadina, Martinů, Rašín, Zápotočný - Štěrba, Svoboda, Komín, Najman, Musil, Tušer, Adamová, Chvátal, Chromý.

„Dnešní výkon nebyl ten, který jsme podávali v předchozích zápasech. Sice jsme byli po většinu utkání lepším týmem, ale chyběl nám tentokrát pohyb a větší důraz v zakončení. Branky, které jsme dostali, byly hodně laciné a po hloupých chybách. Byla to pro kluky první porážka v sezóně, naprosto zbytečná, ale poučná. Do příštího zápasu se musíme vrátit nohama na zem a začít pěkně od začátku," řekl po utkání trenér Pykal.