Havlíčkův Brod si na Jihlavu nepřišel

09.11.2010 / Jaroslav Wollmann

V neděli 7. listopadu se jihlavští žáci utkali s Havlíčkovým Brodem. Svěřenci Františka Zemana hostili svého soupeře na Horáckém zimním stadionu. Osmáci, po zlepšeném výkonu od druhé třetiny, zvítězili 7:4. Sedmáci poté těsně 7:5. Dvěma góly se na výhře podílel David Čermák. Svěřenci Martina Pykala cestovali naopak do Kotliny. Šestá třída vyhrála vysoko 7:2. Páťáci poté těsně 3:1.

Výsledky 7. 11. 2010

8. třída

11. kolo: Jihlava - Havlíčkův Brod 7:4 (0:1, 3:1, 4:2)
Branky Jihlavy: Bambula 2, Pospíchal, Anděl, Křížek, Reiterman, Peschout. Nejlepší hráč Jihlavy: od 21. minuty celý tým.
Sestava Jihlavy:
Nahodil - Sobotková, Wasserbauer, Sobotka, Reiterman - Bambula, Anděl, Pospíchal, Tůma, Dvořák, Křížek, Peschout, Bína.

„Pozitivum při dnešním derby jsou 2 body za vítězství. Na hráčích byla vidět až moc veliká chuť. Bohužel to bylo na úkor kvality hry. Nicméně po 60 minutách jsme byli úspěšnější my," řekl po utkání trenér Zeman.

7. třída

11. kolo: Jihlava - Havlíčkův Brod 7:5 (2:2, 3:2, 2:1)
Branky Jihlavy: Kaňkovský J. 2, Čermák 2, Kousal, Pražák, Oščádal. Nejlepší hráč Jihlavy: Ondřej Najman.
Sestava Jihlavy:
Vojtěch - Pražák, Mejzlík, Havelka G., Indra, Šlapáček, Vejnar - Čermák, Najman O., Kousal, Oščádal, Váňa, Kaňkovský J., Chylík, Berka.

„Na domácím ledě jsme přivítali tradičního rivala z Havlíčkova Brodu. Nezachytili jsme začátek utkání a prohrávali jsme po laciných gólech 0:2. Nicméně kluci nesložili zbraně, pracovali tak, jak jsme si řekli a výsledkem toho bylo srovnání na 2:2 po první třetině. O přestávce mezi první a druhou třetinou jsme si zdůraznili některé věci, které tam byly a nelíbily se nám. Také jsme si vypíchli věci, které se nám naopak líbily a které nás zdobily. Kluci ve druhé třetině ukázali, že pochopili, co po nich trenéři chtějí a odskočili na rozdíl dvou gólů na 4:2. Z nepochopitelných důvodů naši dvou beci udělali individuální chyby a soupeři jsme znovu dovolili vyrovnat. Utkání nás pak stálo trošku více sil. Nicméně kluci bojovali do poslední chvíle, ukázali svoji sílu a myslím si, že jsme toto malé derby po právu vyhráli a klukům je potřeba za to poděkovat. My jsme dali dolů Ondru Najmana, protože jsme chtěli trochu posílit sedmou třídu a on ukázal, že byl tím platným hráčem, který na sebe vzal tu zodpovědnost a utkání de facto režíroval k vítězství 7:5," řekl po utkání trenér Zeman.

6. třída

11. kolo: Havlíčkův Brod - Jihlava 2:7 (0:2, 1:3, 1:2)
Branky Jihlavy: Šulák 2, Adam, Prokš, Havelka, Škoda, Novák. Nejlepší hráč Jihlavy: Jan Prokš.
Sestava Jihlavy:
Šťastný - Kozel, Habermann, Havelka, Mareš - Lupač, Adam, Slabý, Hrbatý, Němec, Kouba, Prokš, Škoda, Šulák, Novák.

„Nebyl to určitě náš nejlepší zápas, kluci rozhodně nepodali svůj nejlepší výkon, až moc se někdy přizpůsobovali tempu hry soupeře, ale i tak byli po celý zápas lepším týmem a dá se říci, že poměrně v klidu dokráčeli do vítězného konce. Pochválit bych chtěl určitě některé hráče, kteří už několik zápasů v řadě hrají naplno a s nasazením s kterýmkoli soupeřem," řekl po utkání trenér Pykal.

5. třída

11. kolo: Havlíčkův Brod - Jihlava 1:3 (1:1, 0:0, 0:2)
Branky Jihlavy: Chvátal, Štěrba, Komín. Nejlepší hráč Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Škarek - Zadina, Martinů, Rašín, Zápotočný - Štěrba, Svoboda, Komín, Najman, Chvátal, Tušer, Brož.

„Do utkání jsme vstoupili výborně a hned od začátku soupeře přitlačili a i po zbytek zápasu jsme byli lepším týmem. Byli jsme lepší v nasazení, v bruslení i kombinaci. Měl jsem jen trošku strach, jestli kluci vydrží hrát v tomto tempu po celý zápas, protože jsme do utkání nastupovali pouze s 11 hráči, ale zvládli to dnes na výbornou. Za předvedený výkon je můžu jen a jen pochválit, vítězství bylo naprosto zasloužené," řekl po utkání trenér Pykal.