Jihlavští žáci si poradili s Úvozem i se Šumperkem

11.01.2011 / Jaroslav Wollmann

Dva zápasy odehráli minulý týden jihlavští žáci. Svěřenci Františka Zemana cestovali ve středu do Brna a v sobotu hostili Šumperk. Sedmá třída zvítězila nad Úvozem 5:4 a na Horáckém zimním stadionu poté 9:6. Osmáci na ledě soupeře zvítězili těsně 5:4, doma poté porazili Šumperk 5:1. V obou duelech se dokázal prosadit Jakub Tůma, v Brně se dokonce trefil třikrát. Svěřenci Martina Pykala se ve středu představili na Horáckém zimním stadionu a v sobotu cestovali do Šumperka. Páťáci dokázali zvítězit v obou duelech a do tabulky si připsali čtyři body. Šesťáci získali pouze dva body, které přivezli ze Šumperka.

Výsledky 5. - 8. 1. 2011

8. třída

20. kolo: Kometa Úvoz - Jihlava 4:5 (4:0, 0:3, 0:2)
Branky Jihlavy: Tůma 3, Peschout, Dvořák. Nejlepší hráči Jihlavy: Lukáš Anděl, Jakub Tůma.
Sestava Jihlavy:
Adam (11. Nahodil) - Wasserbauer, Reiterman, Pospíchal, Dörrer - Křížek, Bambula, Indra, Dvořák, Anděl, Najman, Peschout, Tůma.

„Na začátku utkání na nás soupeř vletěl ve velkém stylu. První třetinu byl jasně lepším mužstvem a po právu vyhrál třetinu 4:0. Soupeř nás dohrával a přebrusloval, naši hráči měli, jak se říká „v kalhotech“, a umožňovali soupeři kralovat po celou první třetinu. O přestávce jsme hráče upozornili na některé věci, zdůraznili jsme klukům, že takhle se opravdu hrát nedá. Od druhé třetiny jsme už byli lepším týmem my. Moc si cením toho, že kluci zápas za nepříznivého stavu 0:4 nezabalili a bojovali až do poslední sirény. Odměnou jim byla vítězná branka vstřelená minutu před koncem zápasu a veliká radost v kabině po takovém výkonu. Musíme proto klukům moc poděkovat a smeknout před nimi. Stínem zápasu byl výkon pana rozhodčího, který se podivnými výroky pokoušel ovlivnit průběh zápasu, ale bohudík se mu to nepodařilo," řekl po utkání trenér Zeman.

21. kolo: Jihlava - Šumperk 5:1 (1:0, 2:1, 2:0)
Branky Jihlavy: Anděl 3, Najman, Tůma. Nejlepší hráč Jihlavy: Lukáš Anděl.
Sestava Jihlavy:
Adam (30. Nahodil) - Sobotka, Wasserbauer, Pospíchal, Dörrer - Indra, Křížek, Tůma, Reiterman, Anděl, Najman, Peschout.

„Utkání bylo v režii domácích od samého začátku a bylo jen otázkou času, kdy góly padnou do branky hostí. Byli jsme lepší v bruslení i v činnosti jednotlivce a po zásluze jsme vyhráli," řekl po utkání trenér Zeman.

7. třída

20. kolo: Kometa Úvoz - Jihlava 4:5 (0:2, 1:1, 3:2)
Branky Jihlavy: Oščádal 2, Kousal, Čermák, J. Kaňkovský. Nejlepší hráč Jihlavy: Vladimír Oščádal.
Sestava Jihlavy:
Škarek (36. - 46. min. Vojtěch) - Havelka, K. Kaňkovský, Šlapáček, Pražák - Čermák, Mejzlík, J. Kaňkovský, Oščádal, Kousal, Chylík, Červinka, Berka.

„Do utkání s Kometou Úvoz jsme vstoupili dle mého názoru velice dobře. Kluci plnili to, na co jsme je upozorňovali před zápasem - dobře jsme bruslili a chodili často do střelby. První třetina měla skončit větším rozdílem než 2:0. Do druhého dějství jsme nastoupili se stejnou taktikou, ale tato třetina už nebyla z našeho pohledu tak vydařená a po právu skončila 1:1. Tady mě trochu mrzí tři neproměněné nájezdy, hráči by měli s tou šancí naložit lépe. Ve třetím dějství začal, podle mě trochu nepochopitelně úřadovat pan rozhodčí, který chtěl asi domácí dotlačit alespoň k remíze. Moc si cením toho, že naši hráči bojovali až do samého závěru, a díky tomu si odvážíme vítězství 5:4," řekl po utkání trenér Zeman.

21. kolo: Jihlava - Šumperk 9:6 (4:3, 3:1, 2:2)
Branky Jihlavy: Čermák 4, J. Kaňkovský 2, Berka 2, Kousal. Nejlepší hráči Jihlavy: David Čermák, Josef Kaňkovský.
Sestava Jihlavy:
Vojtěch (40. Brychta) - Vejnar, K. Kaňkovský, G. Havelka, Šlapáček, Pražák - Čermák, Mejzlík, J. Kaňkovský, Oščádal, Kousal, Chylík, Berka, Červinka.

„V utkání jsme na ledě viděli několik krásných hokejových akcí, kterým diváci museli zatleskat. My jsme rádi, že to byl náš tým, který tyto akce předváděl. Hráči ukázali, že když plní to, co po nich trenér chce, tak že je hokej krásný a jednoduchý. Myslím si, že to, co dneska předváděla řada Čermák – Kaňkovský – Kaňkovský, muselo lahodit oku diváka. Kéž by takových akcí bylo v hokeji víc. Myslím si, že jsme nad Šumperkem 9:6 zvítězili po právu," řekl po utkání trenér Zeman.

6. třída

20. kolo: Jihlava - Kometa Úvoz 1:4 (0:3, 1:1, 0:0)
Branka Jihlavy: Adam. Nejlepší hráč Jihlavy: Nikdo.
Sestava Jihlavy:
Brychta - Habermann, Havelka, Mareš, Jančí, Kozel, Zápotočný - Hrbatý, Němec, Kolátor, Novák, Lupač, Slabý, Chvátal, Hráček, Adam.

„Soupeř byl po většinu utkání lepším týmem a zaslouženě zvítězil. Celé zápas jsme mu naším výkonem hodně ulehčili. Hra se maličko zlepšila až v závěru, kdy jsme zredukovali sestavu," řekl po utkání trenér Pykal.

21. kolo: Šumperk - Jihlava 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
Branky Jihlavy: Kouba, Hrbatý. Nejlepší hráči Jihlavy: Lukáš Mareš, Matěj Stybor.
Sestava Jihlavy:
Šťastný - Habermann, Mareš, Stybor, Kozel - Hrbatý, Chromý, Němec, Kolátor, Novák, Slabý, Kouba, Škoda, Adam, Šulák.

„Více než o hokeji, byl tento zápas o bojovnosti. Z utkání mám smíšené pocity. Někteří hráči, kteří by měli být vidět a táhnout tuto třídu, nepředvádějí ty výkony, co před vánocemi a měli by začít opět pracovat na 100%. Potěšili mě ale výkony mladých hráčů, které jsme do tohoto zápasu nasadili," řekl po utkání trenér Pykal.

5. třída

20. kolo: Jihlava - Kometa Úvoz 4:2 (1:0, 0:1, 3:1)
Branky Jihlavy: Najman, Musil, Adamová, Tušer. Nejlepší hráč Jihlavy: Eva Adamová.
Sestava Jihlavy:
Krejčí - Martinů, Rašín, Zadina, Stybor - Chromý, Brož, Najman, Musil, Adamová, Matějka, Tušer.

„Až na trápení v koncovce byl předvedený výkon dobrý. Doufám, že se někteří hráči už konečně chytí a začne jim to tam padat. Šancí tam bylo opět celkem hodně," řekl po utkání trenér Pykal.

21. kolo: Šumperk - Jihlava 2:3 (2:1, 0:2, 0:0)
Branky Jihlavy: Najman 2, Brož. Nejlepší hráč Jihlavy: Adam Najman.
Sestava Jihlavy:
Škarek - Martinů, Rašín, Zadina, Havelka - Brož, Najman, Adamová, Tušer, Lupač, Vaněk, Koláček, Štěrba, Svoboda.

„Utkání nevyhrál lepší tým, ale šťastnější. Soupeř byl po většinu zápasu lepší, my naopak odehráli jedno z nejhorších utkání. Zklamáním je pro mě především výkon zkušenějších hráčů, kteří dnes rozhodně nebyli přínosem. Výkon byl ale stejně jako u starších poznamenán několikahodinovým nesmyslným cestováním, kdy někteří hráči navíc vstávali před pátou hodinou," řekl po utkání trenér Pykal.