Jihlavští žáci proti Brodu uspěli z 75 procent

19.01.2011 / Jaroslav Wollmann

V neděli 16. listopadu uzavřeli jihlavští žáci základní část. Posledním soupeřem jim byl celek Havlíčkova Brodu. Svěřenci Františka Zemana cestovali do Kotliny. Sedmáci zvítězili bez problémů 5:1. Osmáci se radovali z výhry 7:3. Pět branek zaznamenal Jiří Bambula. Svěřenci Martina Pykala přivítali malé Rebely na Horáckém zimním stadionu. Páťáci ani jednou neinkasovali a zvítězili 2:0. Šesťáci svému soupeři podlehli těsně 1:2.

Výsledky 16. 1. 2011

8. třída

22. kolo: Havlíčkův Brod - Jihlava 3:7 (2:2, 0:2, 1:3)
Branky Jihlavy: Bambula 5, Indra, Najman. Nejlepší hráč Jihlavy: Jiří Bambula.
Sestava Jihlavy:
Nahodil (34. Adam) - Sobotka, Wasserbauer, Pospíchal, Dörrer - Tůma, Bambula, Indra, Dvořák, Anděl, Najman, Peschout, Křížek.

„Po špatné první třetině a vytýkání o přestávce, hráči pochopili co se po nich chce. Od 21. minuty byli na ledě lepším týmem a po třetinách 2:2, 2:0 a 3:1 jsme ukončili základní část vítězstvím nad tradičním rivalem Havlíčkovým Brodem 7:3," řekl po utkání trenér Zeman.

7. třída

22. kolo: Havlíčkův Brod - Jihlava 1:5 (0:2, 1:1, 0:2)
Branky Jihlavy: Oščádal 2, Čermák, Mejzlík, Kousal. Nejlepší hráči Jihlavy: Jardoslav Vojtěch, Vladimír Oščádal.
Sestava Jihlavy:
Vojtěch - Pražák, Šlapáček, Havelka, K. Kaňkovský, Vejnar - Čermák, Váňa, J. Kaňkovský, Oščádal, Mejzlík Kousal, Škoda, Chylík, Berka.

„Utkání uzavíralo základní část žákovské ligy a my jsme chtěli, aby kluci v posledním zápase ukázali vše, na co jsme apelovali celou sezónu. Prvních dvacet minut to plnili do puntíku a třetinu jsme zaslouženě vyhráli 2:0. Do druhé třetiny jsme vstoupili trochu laxně a tato třetina se nám s asistentem vůbec nelíbila, kluci hráli trochu jako na rybníku. O přestávce jsme museli klukům některé věci vyčíst a ve třetí třetině jsme opět předváděli dobrou hru jako na začátku zápasu. Po zápase jsem hráčům musel poděkovat za výkony v základní části, pracovali v ní velice dobře a já si toho cením. V zápase bych pochválil Jardu Vojtěcha, který chytal, myslím si, velice dobře a v útoku Vláďu Oščádala," řekl po utkání trenér Zeman.

6. třída

22. kolo: Jihlava - Havlíčkův Brod 1:2 (0:0, 1:2, 0:0)
Branka Jihlavy: Šulák. Nejlepší hráč Jihlavy: Filip Brychta.
Sestava Jihlavy:
Brychta - Habermann, Jančí, Slabý, Havelka - Hrbatý, Šulák, Němec, Kolátor, Novák, Lupač, Prokš.

„Nebudu se vymlouvat na oslabenou sestavu o několik klíčových hráčů, soupeř si za bojovný výkon vítězství zasloužil. Kluci do toho nedali ani trošku srdíčka a ikdyž měli možnost být hodně na ledě, díky tomu, že nás bylo jen 11, z hokejových dovedností toho moc neukázali. Více než výsledek mě ovšem mrzí zranění soupeřova hráče, přejeme mu brzké uzdravení," řekl po utkání trenér Pykal.

5. třída

22. kolo: Jihlava - Havlíčkův Brod 2:0 (2:0, 0:0, 0:0)
Branky Jihlavy: Musil, Štěrba. Nejlepší hráči Jihlavy: Patrik Rašín, Jakub Škarek.
Sestava Jihlavy:
Škarek - Martinů, Rašín, Zadina, Zápotočný - Brož, Najman, Musil, Chvátal, Adamová, Tušer, Komín, Štěrba, Svoboda.

„V první třetině jsme byli lepším týmem, vytvořili si několik šancí a po pěkných kombinacích vedli zaslouženě 2:0. Pak však kluci hodně zvolnili a dali tak soupeři možnost na několik brankových příležitostí, které ovšem nevyužil. Utkání tak bylo celkově vyrovnané a rozhodlo proměňování šancí," řekl po utkání trenér Pykal.