Jihlavští žáci odehráli další mistrovské zápasy

05.03.2011 / Jaroslav Wollmann

Svěřenci Františka Zemana cestovali v sobotu 5. února na led Úvozu a v sobotu 26. února zavítali do Hodonína. Sedmá třída si dva body přivezla z brněnského ledu. Podobně se dařilo i osmákům, kteří též získali dva body, které si přivezli z Úvozu. Svěřenci Martina Pykala cestovali v neděli 20. února do Olomouce a o týden později hostili Hodonín. Pátá třída dokázala zvítězit v obou duelech. Šest branek zaznamenal Jaroslav Musil. Šesťáci si připsali dva mistrovské body v duelu s Hodonínem.

Výsledky 5. 2 - 26. 2. 2011

8. třída

27. kolo: Kometa Úvoz - Jihlava 3:4 (1:1, 1:3, 1:0)
Branky Jihlavy: Tůma, Křížek, Anděl, Dvořák. Nejlepší hráč Jihlavy: Lukáš Anděl.
Sestava Jihlavy:
Adam (Nahodil) - Indra, Wasserbauer, Pospíchal, Dörrer, Sobotka - Tůma, Bambula, Křížek, Dvořák, Anděl, Najman, Peschout, Bína.

„Utkání dle mého názoru mělo dobrou úroveň a od samého začátku jsme předváděli dobrý pohyb, agresivitu a bylo otázkou času, kdy naši převahu zúročíme. Po třetinách 1:1, 1:3 a 1:0 jsme utkání vyhráli," řekl po utkání trenér Zeman.

28. kolo: Hodonín - Jihlava 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)
Branky Jihlavy: Nikdo. Nejlepší hráč Jihlavy: Nikdo.
Sestava Jihlavy:
Nahodil (30. Adam) - Dörrer, Wasserbauer, Reiterman, Pospíchal - Tůma, Bambula, Křížek, Dvořák, Anděl, Najman, Bína, Indra.

„Po dlouhé zápasové pauze jsme do první třetiny vstoupili, z mého pohledu, velice špatně. Hráčům chyběl pohyb, hra postrádala jiskru. Po první třetině jsme hráče upozornili na některé věci, které bylo potřeba zlepšit a od 21. minuty jsme byli daleko lepší než domácí. Bohužel, i když jsme hráli dobře a hlavně ve třetí třetině jsme soupeře přestříleli výrazným způsobem, góly dávali domácí. My jsme pokaždé ztroskotali na jejich gólmanovi. Myslím, že kluky za dvě třetiny musíme pochválit a soupeři sportovně pogratulovat," řekl po utkání trenér Zeman.

7. třída

27. kolo: Kometa Úvoz - Jihlava 2:6 (0:4, 1:1, 1:1)
Branky Jihlavy: Kousal 2, J. Kaňkovský 2, Váňa, Čermák. Nejlepší hráč Jihlavy: Jakub Škarek.
Sestava Jihlavy:
Škarek - Pražák, Šlapáček, Havelka, K. Kaňkovský, Vejnar, Jaroš - Čermák, Váňa, J. Kaňkovský, Oščádal, Mejzlík, Kousal, Berka, Červinka, Chylík.

„V předehrávce nadstavby jsme zajížděli na led Komety Úvoz. Už v průběhu týdne jsme hráče upozorňovali, že tento víkend bude náročný, protože nás čekají zápasy s Úvozem a Havlíčkovým Brodem. Kluci soustředěně vstoupili do první třetiny a myslím si, že tato první třetina měla velmi slušné měřítko z obou stran s jediným rozdílem. My jsme dávali góly a soupeř bohužel ne. Po právu jsme tuto třetinu vyhráli 4:0 a zřejmě už tato dvacetiminutovka rozhodla o osudu celého utkání. Po zbytek utkání jsme hru kontrolovali, hráči plnili taktické pokyny trenérů a s dnešním utkáním jsme spokojeni. V dnešním zápase bych pochválil všechny hráče a jednoho, který nad nimi malinko vyčníval – Kubu Škarka v brance, protože některými zákroky přiváděl soupeře, jak se říká, k šílenství. Byl bych rád, kdyby mu to takhle šlo i nadále a ve své píli nepolevoval," řekl po utkání trenér Zeman.

28. kolo: Hodonín - Jihlava 3:2 (1:0, 1:2, 1:0)
Branky Jihlavy: Kousal, J. Kaňkovský. Nejlepší hráč Jihlavy: Josef Kaňkovský.
Sestava Jihlavy:
Škarek (33. Brychta) - Pražák, Šlapáček, K. Kaňkovský, Jaroš - Čermák, Váňa, J. Kaňkovský, Oščádal, Mejzlík, Kousal, Chylík, Červinka.

„Po dlouhé herní pauze jsme zajížděli na zápas do Hodonína. Podle mého názoru mělo utkání dobrou úroveň. Kluci hráli s chutí a ukázali, že jim zápasy chyběli. I když jsme prohráli 3:2, tak se za svůj výkon nemusejí stydět. Je škoda, že jsme neproměnili více šancí. Stínem utkání byl výkon rozhodčích, kdy hlavní rozhodčí uznal Hodonínu druhý gól, který hráči soupeře do branky dokopali a nám naopak dva regulérní góly neuznal. V tuhleté kategorii by ještě kluci měli hokej hrát pro radost a nemělo by určitě docházet k tomu, že nám brečí na lavičce, poté co jim rozhodčí neuznal góly," řekl po utkání trenér Zeman.

6. třída

26. kolo: Olomouc - Jihlava 11:2 (2:0, 5:1, 4:1)
Branky Jihlavy: Mareš, Škoda. Nejlepší hráč Jihlavy: Filip Brychta.
Sestava Jihlavy:
Brychta - Habermann, Mareš, Kozel, Zápotočný - Hrbatý, Škoda, Němec, Novák, Adam, Matějka, Hráček.

„V tomto utkání jsme doplatili na značně oslabenou sestavu, která díky jarním prázdninám a odjezdu několika důležitých hráčů na hory, nemohla konkurovat dobře připravenému soupeři, posílenému o některé hráče, které jsem proti nám viděl hrát poprvé. Výsledek odpovídá tomu, co se odehrávalo na hřišti. Branky jsme dokázali vstřelit, až když jsem obránce posunul do útoku, abychom alespoň vyjeli k soupeřově brance," řekl po utkání trenér Pykal.

28. kolo: Jihlava - Hodonín 4:3 (0:1, 0:2, 4:0)
Branky Jihlavy: Mareš 2, Prokš, Slabý. Nejlepší hráč Jihlavy: Nikdo.
Sestava Jihlavy:
Šťastný - Habermann, Mareš, Kozel, Škoda, Hráček, Havelka - Hrbatý, Němec, Prokš, Novák, Kolátor, Chromý, Adam, Šulák, Slabý.

„Po pravdě, z výkonu, který kluci dnes předvedli, mě ještě dnes bolí oči a upřímně je mi líto všech, kteří na to koukali. Pozitivní je snad jen ten obrat z 1:3 na 4:3. Jinak ale těžko hledám jakoukoli maličkost, za kterou bych kluky pochválil. A neomlouvá je ani to, že někteří ještě den před tím lyžovali a netrénovali. Nasazení a zápal, jaký jsme dnes předvedli, byl ve skutečnosti žádný," řekl po utkání trenér Pykal.

5. třída

26. kolo: Olomouc - Jihlava 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Branky Jihlavy: Musil 2, Tušer. Nejlepší hráč Jihlavy: Jaroslav Musil.
Sestava Jihlavy:
Krejčí - Martinů, Rašín, Zadina, Stybor - Svoboda, Musil, Adamová, Komín, Tušer, Brož, Chromý.

„Kluci podali i přes oslabenou sestavu výborný kolektivní výkon. Svého soupeře, který se na nás zvláště dobře připravil, zaslouženě přehráli," řekl po utkání trenér Pykal.

28. kolo: Jihlava - Hodonín 14:0 (5:0, 3:0, 6:0)
Branky Jihlavy: Musil 4, Najman 3, Brož 3, Svoboda 2, Zadina, Matějka. Nejlepší hráči Jihlavy: Celé mužstvo.
Sestava Jihlavy:
Krejčí - Zadina, Stybor, Zápotočný, Trávník - Svoboda, Musil, Najman, Štěrba, Adamová, Komín, Brož, Matějka.

„Zápas se rozhodl na jeho začátku, kdy jsme na soupeře vlétli ve velkém stylu a brzy vedli. Tím jak narůstal rozdíl ve skóre, každý si chtěl dát branku a naše hra se postupně proměňovala na přehled individuálních schopností každého jedince. Jinak ale kluci za výkon v první polovině utkání zaslouží velikou pochvalu," řekl po utkání trenér Pykal.