Dukla hlásí první posilu! Z Krkonoš přichází Radek Hubáček

11.04.2011 / Zdeněk Drla

Prvním hráčem, který přichází před nadcházející sezonou do Dukly Jihlava, je Radek Hubáček z Vrchlabí. V pondělí 11. dubna podepsal tříletou smlouvu. „O Radka jsem stáli už v loňské sezoně. Nyní se jeho přestup do Jihlavy podařilo dotáhnout," řekl k příchodu šestadvacetiletého útočníka jednatel jihlavského klubu Bedřich Ščerban dříve, než s novou akvizicí klubu z krajského města Vysočiny podepsal smlouvu. „Byly i jiné nabídky, já si ale vybral Jihlavu, protože jsem tady v předloňské sezoně hrál," prozradil Radek Hubáček.

Radek Hubáček se po dvou sezonách ve Vrchlabí přesunuje z Krkonoš na Vysočinu. Jihlavský klub ale pro něj není tak úplně neznámý. „Jihlavu jsem preferoval, protože v předloňské sezoně jsem tady měsíc hrál. Jdu do prostředí, ve kterém se mi dařilo a hlavně líbilo," vysvětlil sympatický forvard. „Když se Jihlava ozvala, že by měla zájem, byla to jasná volba," doplnil Radek Hubáček.

Příchod Radka Hubáčka do Dukly Jihlava byl dohodnut během posledních dnů. „Ve hře bylo několik klubů a my jsme rádi, že se nám podařilo získat Radka do Dukly. Velmi nám pomohlo, že Radek sám vyjádřil zájem a Duklu měl jako preferovaný klub. To hodně pomohlo při jednání s Vrchlabím,“ řekl jednatel klubu Bedřich Ščerban.

„Podepsal smlouvu na tři roky. Do konce týdne dořešíme všechny náležitosti tak, aby se stal naším kmenovým hráčem," prozradil Ščerban. „O Radka jsme měli zájem již loni, nicméně Vrchlabí jako majitel hráčských práv nesouhlasilo s přestupem. Tehdy nedošlo k dohodě. Letos jsme ale byli úspěšní," je spokojený Ščerban. Hokejový klub ve Vrchlabí opustil po sezoně hlavní mecenáš a majitel licence, kterou společně s některými hráči nabídl k prodeji.

Radek Hubáček je odchovancem brněnského hokeje a pochází z hokejové rodiny. Hokej hrával jeho otec Petr, hraje ho i jeho o pět let starší bratr Petr, který nyní působí v brněnské Kometě a s českou reprezentací získal před rokem titul mistrů světa.
Šestadvacetiletý útočník prošel mládežnickými týmy Komety Brno a Vsetína, kde okusil i nejvyšší mužskou soutěž. Dále působil v brněnské Technice, Olomouci, ostravské Sareze a Vrchlabí. Extraligu si zahrál i za Vítkovice.

Smlouvu s novou posilou prvoligové Dukly Jihlava podepsal jednatel Bedřich Ščerban v pondělí v devět hodin ráno. Foto: Zdeněk Drla

Radek Hubáček nastupoval za Duklu Jihlava v předloňské sezoně, kdy v krajském městě Vysočiny působil měsíc. Opačným směrem Jihlava - Vrchlabí tehdy putoval útočník Jiří Hanzal.