Dukla jede do Hradce, který ještě nevyhrál. Jihlava je zatím stoprocentní

15.08.2011 / Zdeněk Drla

Pět zápasů, žádná výhra. Tři zápasy, tři vítězství. Taková je zatím bilance soupeřů úterního přípravného duelu. Jihlavská Dukla, která v přípravě zdolala Francii, polské Jastrzębie a regionálního rivala z Třebíče, zajíždí na led Hradce Králové. Oba soupeři mají za sebou zápasy s atraktivními soupeři. Dukla s výše jmenovanými, Hradec prověřil hned v prvním přípravném zápase ruský velkoklub z Petrohradu nebo extraligisté z Mladé Boleslavi a Pardubic. „Bude to těžký zápas, doma se proti nám budou chtít ukázat, protože ještě nevyhráli," předpovídá jihlavský útočník Radek Hubáček, který přišel před sezonou do Dukly z týmu Vrchlabí.
Zápas začíná v královéhradecké areně v úterý 16. srpna v 18 hodin, připraven je i tradiční textový onlajn. Sledovat ho můžete zde.

Zahraje si proti bývalým spoluhráčům. Radek Hubáček oblékal ještě v minulé sezoně dres Vrchlabí, stejně tak Vladislav Kubeš a Ondřej Poživil. Nyní se jihlavský útočník postaví v úterý proti nim. Oba dva se totiž stali novými posilami Hradce Králové. „S klukama jsem v kontaktu, takže vím, jak Hradec hraje nebo trénuje," přiznává šestadvacetiletý Hubáček. Úterní zápas bere jako klasickou přípravu, ve které se až tak nehledí na výsedek, ale trenéři zkouší různé varianty sestavy a herní situace. „Není to žádný specifický zápas. S Hradcem jsem zažil vypjaté zápasy, když jsem byl ve Vrchlabí. To bývalo největší derby. V úterý od zápasu neočekávám nic zvláštního, bude to normální přátelák," říká Hubáček.

Hradec Králové si naordinoval v letní přípravě hned čtrnáct přípravných utkání - to je pořádná porce. Doposud jich má za sebou pět. Ani jednou se ale neradoval z vítězství. „Všechny zápasy prohrál, ale hrál se silnými soupeři, s Petrohradem, s Mladou Boleslaví, v Benátkách. To všechno jsou těžcí soupeři," připomíná Radek Hubáček, který v přípavě Dukly zaznamenal už první gól.

Oproti Hradci je Dukla v přípravě stoprocentní. Vyhrála ve všech třech případech. I když... „Ne všechny zápasy se povedou. V Třebíči jsme sice vyhráli, ale myslím, že ten výkon od nás nebyl úplně stoprocentní," nachází stín na čtvrtečním výkonu týmu na ledě Horácké Slavie. „V Hradci se budeme snažit navázat na ty první dva zápasy, které jsme hráli doma," slibuje Radek Hubáček.

Hradec Králové má za sebou už pět zápasů

foto
⇒ Hradec bral loni ve druhém kole dva body za výhru po samostatných nájezdech, v dalších třech případech se radovala Dukla.
Úterní soupeř Dukly Jihlava začal s předsezonní zápasovou přípravou nezvykle bryzy. Na led vyjeli hradečtí hokejisté už 28. července, kdy jim byl soupeřem velice atraktivní tým Petrohradu vedený českým koučem Milošem Říhou. V prvním testu podlehli Východočeši ruskému velkoklubu 0:2.

Ani v dalších čtyřech zápasech se svěřencům Jiřího Mičky nedařilo. Prohráli v Benátkách (1:2) a v Olomouci (1:5), bez výhry odjížděli i z dalších dvou utkání na domácím ledě s extraligovými Pardubicemi (4:5) a Mladou Boleslaví (2:5).

V loňské sezoně skončil klub z metropole Východních Čech po dlouhodobé části první ligy na sedmém místě. V předkole play-off porazili Hradečtí Horáckou Slavii Třebíč 3:1 na zápasy a ve čtvrtfinále se utkali z ambiciozním Chomutovem. Také v této sérii uhráli proti favoritovi jeden zápas. Celkově prohráli 1:4.

Příchody a odchody

Nejaktuálnější posilou Hradce Králové je šestadvacetiletý gólman Jakub Čech, který přišel před startem série čtrnácti přípravných zápasů z jihočeského Tábora. Hradec hlásí i vyztužení obranných řad. Přišli Václav Čížek z Mladé Boleslavi, Milan Karlíček z německého Freiburgu, Martin Vágner z Třince nebo Ondřej Poživil z Vrchlabí. Do útoku mohou trenéři počítat s plzeňským Michalem Tvrdíkem nebo s Vladislavem Kubešem z Vrchlabí.

V průběhu sezony přišel Hradec o nejlepšího střelce Jaroslava Roubíka , který odešel na hostování do týmu Ústeckých Lvů. Po sezoně ukončil kariéru obránce Martin Táborský. Jan Hruška odešel do slovenské Skalice, Ondřej Hruška do Vsetína. V týmu skončili i Daniel Vorláb a Aleš Křetinský.