Super atmosféra, říká nová posila Dukly Pavel Mrňa

23.10.2011 / Markéta Částková

Sérii tří domácích utkání v řadě završili jihlavští hokejisté v sobotní podvečer výhrou nad Šumperkem. Tři zápasy, devět bodů. Co víc si přát. Duklu trápí rozsáhlá marodka, a tak krom toho, že se obránce Kriss Grundmanis postavil na post útočníka, přibyla Jihlavě posila z Plzně. Třiadvacetiletý útočník Pavel Mrňa se vryl do paměti fanoušků hned od první chvíle.

V pořadí v 15. kole hokejové ligy se jihlavským fanouškům představila nová posila jejich týmu. Z Plzně formou střídavých startů bude vypomáhat mladý útočník Pavel Mrňa. „O tom, že pojedu do Jihlavy jsem se dozvěděl v pátek asi v devět hodin ráno. Den před tím jsme hráli se Spartou, takže jsem byl zrovna v Praze,“ říká Pavel Mrňa.

Třiadvacetiletý útočník hrál coby centr spolu s dvojicí Lukáš Krupka a Adam Mikšovský. A zapadl skvěle. “Chtěl jsem hlavně hrát svoji hru, kvůli které vybrali trenéři mě, abych Dukle pomohl,“ objasňuje Mrňa. Právě on jako první rozvlnil síť hostujícího gólmana. Přesto, že jeho jméno ještě minulý zápas fanoušci Dukly neměli ve svém slovníku, dnes ho hned několikrát skandovali. “Pavel měl parádní nástup. Ráno přijel na rozbruslení a odpoledne hrál. Perfektně zapadl. Takovýhle nástup by si každý přál,“ chválil nového útočníka Tomáš Kolafa, střelec jedné z branek. “Je to šikovný hráč, technický a vysoký, takové potřebuje,“ dodal Kolafa, nejlépe hodnocený bek Jihlavy.

Druhý gól nováčka na sebe nenechal dlouho čekat. Uplynuly sotva dvě minuty, a gólman hostí Boška pustil za svá záda již druhou střelu Pavla Mrňi. Do hattricku mnoho nechybělo. “Měl jsem několik šancí, ale už mi to tam nepadlo. Jsem moc rád za ty dva góly, ale hlavně že se vyhrálo,“ tvrdí Pavel Mrňa. Přesto, že domácí vedli 3:1, dokázali si utkání pěkně znepříjemnit. Soupeř vyrovnal skóre na 3:3, a vše vypadalo na první domácí porážku. “Druhou třetinu jsme si hodně zkomplikovali. Dělali jsme chyby a soupeř jich využíval,“ rekapituloval Mrňa.

Třetí třetina se domácím ovšem vyvedla. Čtyři vstřelené branky, jedna dokonce ve vlastním oslabení. “Třetí třetina se nám povedla. Zlepšili jsme pohyb a soupeře nepouštěli do tolika šancí,“ řekl lodivod jihlavské střídačky Petr Vlk. “Novou posilu ani chválit nemusím. Pochválil se sám, když dal dva góly. Předvedl, co umí,“ říkal spokojený trenér.

Utkání, které zakončila Jihlava tříbodovým ziskem díky výhře 7:3, přihlíželo více než 1700 fanoušků. “Atmosféra byla super. Vím, že taková v Jihlavě je. Loni jsem tu hrál za Litoměřice, takže jsem je zažil. Je to fajn, když na utkání chodí tolik lidí. I díky fanouškům jsme dneska vyhráli,“ pochvaloval si jihlavské tribuny Pavel Mrňa.