Jihlavští žáci mají za sebou další zápasy

01.11.2011 / Jaroslav Wollmann

Svěřenci Františka Zemana cestovali do Havlíčkova Brodu, do Brna a hostili Vsetín. Šestá třída vyválčila ze tří zápasů pouze jeden bod za domácí remízu. Osmáci si připsali tři body, ze remízu v Kotlině a výhru proti Vsetínu. V každém zápase se dokázal prosadit Ondřej Najman. Svěřenci Martina Pykala cestovali do Žďáru nad Sázavou a do Hlinska. Mladší žáci získali dva body a starší žáci neuspěli ani jednou.

Výsledky 19. - 29. 10. 2011

8. třída

8. kolo: Havlíčkův Brod - Jihlava 5:5 (2:2, 1:2, 2:1)
Branky Jihlavy: Najman 2, Slabý, Oščádal, Váňa. Nejlepší hráč Jihlavy: Ondřej Najman.
Sestava Jihlavy:
Škarek (Brychta) - Pražák, Havelka, Šlapáček, Mareš, Šulák, Kozel - Čermák, Najman, Berka, Kousal, Váňa, Oščádal, Adam, Mejzlík, Slabý.

„K utkání jsme zajížděli do sousedního Havlíčkova Brodu. Mám za to, že když hráče uvolníme k zápasu ze školy, tak nepodají ten výkon, který je jich hoden. V tomto utkání bylo minimum hokejových akcí, na můj vkus bylo příliš bojovné z obou stran. Ve dvou třetinách jsme byli o něco lepší, ale domácí vůlí vyrovnali 8 vteřin před koncem zápasu na 5:5," řekl po utkání trenér Zeman.

9. kolo: Warrior Brno - Jihlava 7:3 (1:1, 4:1, 2:0)
Branky Jihlavy: Najman, Čermák, Oščádal.
Sestava Jihlavy:
Škarek (Brychta) - Pražák, Havelka, Šlapáček, Váňa, Mareš, Kozel - Čermák, Najman, Berka, Kousal, Chylík, Oščádal, Adam, Mejzlík, Slabý.

„K zápasu jsme jeli do Brna na Warrior. V první třetině jsme byli lepším týmem, bohužel bez výraznějšího úspěchu v koncovce, na kterou jsme hráče upozorňovali a věnovali se jí v týdnu. Po laciných gólech jsme dovolili soupeři, aby nám odskakoval až na konečných 7:3. Myslím si, že v dnešní zápase si slabší chvilku vybrali oba gólmani. Tím nechci shazovat porážku jenom na dva muže v masce, ale ani od jednoho to nebyl ten výkon, na který jsme zvyklý. Jsem rád, že jsme si takové utkání vybrali venku. I takové zápasy se hrají. Já věřím, že se hráči poučí a na další zápas, který nás čeká v pátek doma se Vsetínem, se pořádně připravíme a předvedeme tam stoprocentní výkon. Stínem utkání byl pan rozhodčí. Myslím si, že není správné, aby v této věkové kategorii řídil utkání takovýmto způsobem," řekl po utkání trenér Zeman.

10. kolo: Jihlava - Vsetín 18:0 (5:0, 5:0, 8:0)
Branky Jihlavy: Čermák 5, Berka 3, Najman 2, Kousal 2, Chylík 2, Oščádal, Mejzlík, Slabý, Havelka. Nejlepší hráč Jihlavy: David Čermák.
Sestava Jihlavy:
Brychta (Škarek) - Pražák, Kozel, Havelka, Váňa, Šlapáček, Mareš - Čermák, Najman, Berka, Kousal, Chylík, Oščádal Šulák, Mejzlík, Slabý.

„Utkání jsme měli jasně pod kontrolou od samého začátku. Soupeř, který přijel pouze s deseti hráči do pole, nevydržel fyzicky nasazené tempo. Naši hráči dobře pracovali od prvního střídání do závěrečné sirény a odměnou za tento výkon je 18 gólů vstřelených do soupeřovy sítě. Jsem rád, že jsme poslední utkání pod mým vedením zvládli na výbornou a že jsme se rozloučili takhle vysokým vítězstvím," řekl po utkání trenér Zeman.

6. třída

8. kolo: Havlíčkův Brod - Jihlava 5:1 (3:0, 2:0, 0:1)
Branka Jihlavy: Rašín.
Sestava Jihlavy:
Lepeška (31. Krejčí) - Zadina, Trávník, Tušer, Martinů, Komín, Rašín - Musil, Najman, Daňhel, Svoboda, Kardoš, Brož, Štěrba, Koláček, Vaněk.

„Utkání s rivalem z Havlíčkova Brodu podle mého názoru i podle názoru kolegy rozhodla 1. třetina, kdy jsme de facto z 5 střel dostaly 4 góly, a soupeř ji zaslouženě vyhrál v poměru 4:0. Od 21. minuty si myslím, že jsme naši hru zvedli, bohužel jsme se kýžené branky nedočkali, i když herní projev z naší strany už byl daleko lepší než v první třetině. Ale nedařilo se nám překonat velmi dobře chytajícího gólmana domácích. Od půlky druhé třetiny jsme vystřídali golmany a soupeř nám z první střely dal další gól a odskočil nám na rozdíl 5:0.

Potom naši hráči začali více bruslit. Před třetí třetinou jsme si v kabině některé věci důrazně řekli a hráči pochopili, co musejí plnit. Jsem rád, že jsme byli domácím od poloviny zápasu lepším soupeřem, ale bohužel jsme se gólu dočkali až v posledních minutách zápasu. Nemrzí mě tolik, že jsme prohráli 5:1, neboť jsou to děti a ty se to ještě musí učit. Ale mrzí mě náš herní projev v 1. třetině, který byl z mého pohledu katastrofální, což jsme také hráčům po zápase řekli," řekl po utkání trenér Zeman.

9. kolo: Warrior Brno - Jihlava 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Branka Jihlavy: Najman. Nejlepší hráč Jihlavy: Daniel Zadina.
Sestava Jihlavy:
Lepeška - Trávník, Zadina, Rašín, Martinů, Tušer, Komín - Daňhel, Najman, Musil, Kardoš, Štěrba, Adamová, Vaněk, Brož, Svoboda.

„Zápas i přes prohru bych hodnotil velice slušně. Hráči předváděli parádní hru celých 60 minut. To, co jsme si řekli před zápasem i mezi třetinami, tak plnili na ledě. Mrzí mě jen to, že jsme neproměnili pár šancí, které jsme si vypracovali a které volali po gólu. Po zápase jsem hráčům poděkoval, protože předvedli proti dobrému soupeři opravdu výbornou hru," řekl po utkání trenér Zeman.

10. kolo: Jihlava - Vsetín 4:4 (2:2, 1:1, 1:1)
Branky Jihlavy: Najman 2, Kardoš, Musil. Nejlepší hráč Jihlavy: Adam Najman.
Sestava Jihlavy:
Lepeška (Krejčí) - Zadina, Trávník, Tušer, Martinů, Komín, Rašín - Musil, Najman, Daňhel, Svoboda, Kardoš, Brož, Štěrba, Adamová, Vaněk.

„Zápas s týmem VHK Vsetín hodnotím velmi dobře. Hráči plnili veškeré pokyny, které jsme si řekli v kabině a po předchozích zápasech, kdy jsme nedokázali vstřelit branku, jsme v dnešním zápase proměnili i gólové šance. Zápas byl na obou stranách velmi vyrovnaný. Myslím si, že dělba bodů je spravedlivá pro oba dva týmy. Hráčům jsme po zápase poděkovali za předvedený výkon na domácím ledě," řekl po utkání trenér Zeman.

Starší žáci

7. kolo: Žďár nad Sázavou - Jihlava 8:2 (3:1, 3:1, 2:0)
Branky Jihlavy: Kozel 2.
Sestava Jihlavy:
Škarek (32. Šťastný) - Habermann, Mareš, Hráček, Havelka, Zápotočný, Stybor - Kozel, Adam, Hrbatý, Němec, Slabý, Šulák, Chromý, Kolátor, Kouba.

8. kolo: Hlinsko - Jihlava 9:3 (5:1, 2:1, 2:1)
Branky Jihlavy: Mareš, Slabý, Šulák.
Sestava Jihlavy:
Šťastný (31. Škarek) - Habermann, Mareš, Jančí, Hráček, Havelka, Zápotočný - Kozel, Slabý, Šulák, Lupač, Prokš, Hrbatý, Němec, Chvátal, Novák, Chromý, Stybor, Matějka.

Mladší žáci

7. kolo: Žďár nad Sázavou - Jihlava 3:0 (3:0, 0:0, 0:0)
Branka Jihlavy: Nikdo.
Sestava Jihlavy:
Krejčí (31. Lepeška) - Mareček, Buzek, Koláček, Žižka - Sapík, Jančí, Rampír, Svoboda, Brož, Vaněk, Čermák, Pittner, Přibil, Tomek, Chlubna.

8. kolo: Hlinsko - Jihlava 3:4 (2:1, 1:3, 0:0)
Branky Jihlavy: Brož 2, Vaněk, Svoboda.
Sestava Jihlavy:
Krejčí - Mareček, Rašín, Jančí, Buzek - Komín, Svoboda, Brož, Vaněk, Čermák, Koláček, Přibil, Tomek, Rampír, Sapík.