V úvodu jsme byli trošičku posraní, zlobil se Novotný

16.11.2011 / Pavel Zeman

Až ve 23. kole okusila jihlavská Dukla na svém ledě hořkost porážky po základní hrací době. Horácký zimní stadion dobyly ústecké šelmy, které o výsledku utkání rozhodly během úvodních deseti minut. „V úvodu jsme byli trošičku posraní. Byla to hrůza, co jsme tam předváděli,“ nebral si servítky jihlavský brankář Filip Novotný.

Jihlavští do zápasu se suverénním lídrem první ligy nastoupili s přílišným respektem. Během úvodních minut se takřka nedotkli puku a vyráběli jeden kiks za druhým. „Začátek stál opravdu za prd,“ souhlasí Novotný.

Stav 0:2 po 11 minutách byl tak pro domácí ještě milosrdný. „Chtěli jsme hrát poctivě odzadu a hned v prvních dvou střídáních jeli hosté dvakrát sami na bránu,“ smutnil po zápase útočník Radek Hubáček. A byl to právě on, kdo zahodil největší šanci ke skórování. V samotném závěru první třetiny prchl v oslabení hostujícím obráncům. Jeho zakončení nad pravý beton ale Francouz s ledovým klidem zneškodnil. „Su prostě dřevák,“ glosoval brněnský odchovanec své zakončení. „Chtěl jsem mu to dát na lapačku nahoru, ale on to přečetl a vychutnal si mě,“ uznal Hubáček.

V dalších částech zápasu už se hra víceméně vyrovnala. Ústí bránilo dvoubrankový náskok a domácí se nemohli dostat do tempa. „První třetinu nás jasně přehráli. Poté to sice vypadalo, že jsme herně lepší, ale to bylo způsobeno tím, že Ústí už se stáhlo do středního pásma a jen čekalo na naše chyby,“ hodnotí průběh utkání brankář Novotný.

Jihlavským hokejistům nešla upřít snaha, ale Ústečtí prokázali, že v současné formě jsou zkrátka neporazitelní. V Jihlavě se ukázal zcela jednoznačně nejlepší tým druhé nejvyšší soutěže. „Je to tak. Oni jsou schopni přejít přes střední pásmo na jednu dvě nahrávky, a to se hrozně těžko brání. Ústí je v první lize jednoznačně nejlepší,“ složil Hubáček svému soupeři poklonu. „S Chomutovem se to vůbec nedá srovnat. Všichni to viděli, že jsme Chomutov i přehrávali. Ale s Ústím to nejde. Trenér Rosol už je tam na lavičce hrozně dlouho, v sestavě nedělá každou sezonu radikální změny a je to znát,“ uznal kvalitu severočeské mašiny.