Tátovi prý neumí říct ne

01.02.2004 / Eva

Těsně před uzávěrkou přestupů se Dukle Jihlava podařilo získat do svých řad vítkovického útočníka Aleše Padělka a obránce Rostislava Malenu, který letos nastupoval v barvách Kladna. Jihlavu naopak opustil Karel Šefčík. Devětadvacetiletý bek si ve zbytku sezóny zahraje za prvoligovou Opavu. Všichni tři hokejisté už mají premiéru v dresu svého nového týmu za sebou a zcela určitě nejlepší pocit z ní má třiadvacetiletý forvard Aleš Padělek.

K pátečnímu extraligovému zápasu v Pardubicích nastupoval s vědomím, že hned po něm zamíří do prvoligové Jihlavy. „Zájem Dukly byl velký, volali na klub, volali mě..,“ říká Aleš Padělek, který vzápětí svá slova upřesňuje. „Vlastně táta volal a já mu prostě neuměl říct ne,“ usmíval se. Vítkovice nakonec daly po urputném naléhání Jihlavy transakci zelenou, ovšem s podmínkou, že rozhodnout se musí třiadvacetiletý forvard sám. „Rozhodl jsem se že do Jihlavy půjdu. Ne proto, že bych snad nedostával ve Vítkovicích dost příležitostí, naopak teď jsem hrál téměř pravidelně, ale byl jsem vlastně zřejmě jediný, který by mohl ještě stihnout ten 15 zápasový limit pro případnou baráž. Tak jsem si řekl že to zkusím,“ uzavřel kapitolu o svém příchodu do rodného města Padělek mladší.

Při svém prvním letošním startu za Duklu vstřelil 1. listopadu v Havířově gól, kterým poslal zápas do prodloužení. Obnovenou premiéru v červenožlutém dresu pak absolvoval téměř na den přesně o tři měsíce později v Mladé Boleslavi a také zde se stal jednou z ústředních postav utkání. „Mě to spíš připomínalo ten první souboj tady v Mladé Boleslavi někdy v polovině listopadu. Tehdy jsem vyrovnával na 2:2 a Olda Bakus pak rozhodl o našem vítězství 3:2. Tak nějak jsem si věřil, že by to tam mohlo padnout i dnes, ale bylo to pro mě docela těžký, ve Vítkovicích jsem totiž hrál levé křídlo a tady zas pravé. Chvílema jsem se tam trochu motal, ale jinak to bylo super. Kluci makali a hrálo se mi dobře,“ podělil se o své pocity po úvodním zápasu mladý útočník. Důvěra ve vlastní schopnosti se nakonec Aleši Padělkovi vyplatila. Ve 3. minutě nastaveného času překonal mladoboleslavského gólmana Schwarze a Jihlava brala dva body za výhru 6:5. „Čagimu tam upadla v útočným pásmu hokejka, šel rychle střídat a já naskočil na led místo něj. Kani měl puk před brankou, jeden z domácích beků ho blokoval a tak ho posunul na mě. Schwarz naštěstí ležel dost mimo, takže jsem měl před sebou odkrytou bránu a trefit už nebylo takový problém,“ popsal svou vítěznou trefu jihlavský navrátilec.