Jihlavští žáci hostil Brno a cestovali do Meziříčí

06.12.2011 / Jaroslav Wollmann

Svěřenci Tomáše Dzurika cestovali v sobotu do Velkého Meziříčí. Mladší žáci si domů přivezli bod za remízu 4:4, když se jim hlavně nepovedla prostřední část zápasu. Starší žáci odjeli do Jihlavy s prázdnou po těsné prohře 3:4. Svěřenci Martina Pykala hostili v neděli Warrior Brno. Šestá třída svému soupeři podlehla 1:5. Osmá třída si připsala na své konto dva body po výhře 8:2. Na vysoké výhře mělo podíl osm různých střelců.

Výsledky 3. - 4. 12. 2011

8. třída

18. kolo: Jihlava - Warrior Brno 8:2 (2:0, 2:0, 4:2)
Branky Jihlavy: Oščádal, Najman, Havelka, Kousal, Berka, Adam, Čermák, Mejzlík. Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Škarek – Šlapáček, Pražák, Váňa, Havelka, Mareš, Adam – Čermák, Najman, Berka, Oščádal, Mejzlík, Kousal, Slabý, Chylík, Šulák.

„Měli jsme výborný úvod zápasu. Dobře jsme bruslili, rychle přistupovali k hráčům a soupeře jsme tak nepouštěli do větších akcí. První třetinu jsme korunovali dvěma úspěšnými akcemi a zaslouženě jsme vedli 2:0. Ve druhé třetině se vlastně opakovalo to samé. Kluci pracovali na sto procent bez větších chyb a nedovolili soupeři skórovat. Od třicáté minuty jsme již měli vývoj zápasu pod kontrolou a zaslouženě ho dovedli do vítězného konce. Za výkon bych chtěl kluky pochválit," řekl po utkání trenér Pykal.

6. třída

18. kolo: Jihlava - Warrior Brno 1:5 (0:1, 0:2, 1:2)
Branka Jihlavy: Daňhel. Nejlepší hráči Jihlavy: Zuzana Martinů, Milan Tušer.
Sestava Jihlavy:
Lepeška (Krejčí) - Rašín, Koláček, Zadina, Martinů, Komín, Trávník - Daňhel, Najman, Musil, Svoboda, Kardoš, Štěrba, Tušer, Adamová, Brož.

„Utkání bylo herně naprosto odlišné od středečního zápasu s Havlíčkovým Brodem. Kluci od počátku neplnili pokyny, působili ospale a byli bez pohybu. Soupeř byl místy herně o něco lepší, což potvrdil i vypracovanými šancemi a také nás trochu vyučil v efektivitě. Trvalo to do poloviny zápasu, než se kluci probudili a herně se zvedli. Potom také vznikaly šance, které jsme ovšem neproměnili. Dnešní zápas nám nevyšel podle našich představ, ale je potřeba se odrazit od výkonu, který kluci předvedli s Havlíčkovým Brodem, a posunout se herně zase o něco výše," řekl po utkání trenér Pykal.

Starší žáci

14. kolo: Velké Meziříčí - Jihlava 4:3 (1:1, 3:1, 0:1)
Branky Jihlavy: Havelka, Mareš, Hrbatý.
Sestava Jihlavy:
Šťastný - Habermann, Jančí, Zápotočný, Havelka, Hráček, Kouba - Adam, Šulák, Kozel, Matějka, Novák, Němec, Kolátor, Chvátal, Mareš, Hrbatý.

„S utkáním rozhodně nejsem spokojen. Po celé utkání jsme výsledek jen dotahovali, klukům dnes dělaly problémy základní věci, které trénujeme dnes a denně, jako zpracování přihrávky nebo napadání soupeře. Od půlky zápasu jsme zkusili trošku zamíchat sestavou a přineslo to mírné zlepšení a nakonec snížení stavu na 3:4, každopádně ale touhu po vítězství a snahu poprat se o výsledek si představuji uplně jinak. Nemusí se dařit každý den, ale bojovnost, nasazení, zarputilost, snaha porvat se o každý kotouč nebo obětování se pro tým, by měla být u všech hráčů automatická. To bohužel není, což u těchto hráčů ročníku 98 a 99, které od příští sezony nebo v průběhu ní má čekat posun do mladšího dorostu, muže být velký problém. Musí si to kluci uvědomit a v trénincích začít pracovat na sobě v tomto směru daleko víc, pokud se chtějí posunout hokejově dál," řekl po utkání trenér Dzurik.

Mladší žáci

14. kolo: Velké Meziříčí - Jihlava 4:4 (0:2, 3:0, 1:2)
Branky Jihlavy: Svoboda, Brož, Chlubna, Vaněk. Nejlepší hráči Jihlavy: Vítězslav Brož, Pavel Svoboda, Tomáš Chlubna, Stanislav Vaněk, Patrik Čermák, Patrik Rašín, Nikolas Lepeška.
Sestava Jihlavy:
Lepeška (31. Krejčí) - Rašín, Buzek, Koláček, Jančí, Mareček - Rampír, Chlubna, Svoboda, Brož, Čermák, Vaněk, Sapík, Racek, Přibil.

„S druhým týmem naší tabulky jsme sehráli z naší strany kvalitní utkání. Opět jsme měli výbornou 1. třetinu, kde jsme hosty několikrát dostali pod tlak, ale bohužel skončila jen 2:0 v náš prospěch. V druhé třetině domácí snížili a naši hráči opustili od našeho dosavadního výkonu a bylo tam od nás málo pohybu a kombinace. Soupeř se během 2. části dostal do vedení 4:2. V kabině jsme si před 3. třetinou k tomu něco řekli, což nám pomohlo, jelikož v posledním dějiství kluci opět plnili pokyny a znova začali předvádět hokej podle našich představ, napadali ve dvou hráčích a kombinovali, z čehož začali pramenit šance a došlo k zaslouženému vyrovnání na 4:4. Myslím si ale, že jsme byli lepším týmem a zasloužili si vyhrát, ale i tak za bod a za výkon především z 1. a 3. třetiny klukům děkuju a zaslouží pochvalu. Výkony většiny hráčů mají stoupající tendenci, s čímž jsem spokojen," řekl po utkání trenér Dzurik.